REPORTAJ: Acrobaţii aeriene, muzică live şi o lume de poveste, în "Do Do Land", la FEST Timişoara - FOTO

"Do Do Land", un spectacol vizual în care acrobaţiile aeriene şi muzica live prezintă o lume de poveste, a transformat, miercuri seară, Piaţa Victoriei din Timişoara într-un spaţiu în care publicul şi-a putut imagina cât de departe ar putea ajunge dacă ar zbura şi şi-ar depăşi limitele.

209 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Acrobaţii aeriene, muzică live şi o lume de poveste, în "Do Do Land", la FEST Timişoara - FOTO

REPORTAJ: Acrobaţii aeriene, muzică live şi o lume de poveste, în "Do Do Land", la FEST Timişoara (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Miercuri seară, la Festivalul European al Spectacolului (FEST) de la Timişoara, care se desfăşoară până pe 17 iunie, publicul a putut urmări, în Piaţa Victoriei, spectacolul "Do Do Land", prezentat de Grupo Puja din Spania.

Inspirat din "Alice în Ţara Minunilor", cartea scrisă de autorul britanic Lewis Carroll în 1865, spectacolul "Do Do Land" invită publicul la o călătorie magică în care acrobaţiile aeriene, muzica live şi elementele vizuale surprinzătoare fac ca Ţara Minunilor să fie accesibilă tuturor, iar imaginaţia spectatorilor să capete forme diverse.

Ludwig Carroll Dodgson, cunoscut publicului larg drept Lewis Carroll, avea o problemă de vorbire, astfel că, atunci când se prezenta, spunea: "Bună ziua, numele meu e Do Do Do Dodgson". În glumă, cunoscuţii îi spuneau Do Do. Când a scris "Alice în Ţara Minunilor", a decis că vrea să fie unul dintre personaje, astfel că apare în carte ca pasărea dodo. De aici s-a inspirat şi titlul spectacolului cu care artiştii din Spania au încântat publicul - "Do Do Land".

Artiştii din Grupo Puja le-au prezentat, miercuri seară, timişorenilor o parte din lumea magică a lui Alice şi i-au invitat să privească cerul. Plutind deasupra tuturor, artiştii spanioli au fost primiţi cu aplauze din partea spectatorilor, încântaţi de acrobaţiile aeriene şi muzica live.

Un asemenea spectacol se pregăteşte în câţiva ani, iar procesul creativ durează câteva luni. Potrivit artiştilor Adán García şi Paula Nogueira, care au dat declaraţii reprezentanţilor mass-media la sfârşitul spectacolului, conceptul acestui show a fost stabilit de Sara Serrano, regizorul artistic, alături de regizorii tehnici.

În ceea ce priveşte publicul din România, acesta a fost pe placul artiştilor, care au precizat că au simţit "iubire, căldură şi energie" din partea spectatorilor şi că apreciază acest lucru, întrucât astfel au puterea de a merge mai departe şi de a fi din ce în ce mai buni.

Atunci când sunt în aer, artiştii nu simt frica, deoarece se gândesc la mişcările pe care le au de făcut, se concentrează ca show-ul să iasă bine, astfel încât nu au timp să privească în jos şi să se sperie, au mai spus aceştia, miercuri seară.

Spectacolul va mai avea o reprezentaţie joi, de la ora 22.00.

Organizat de Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara, cărora, anul acesta, li s-au alăturat Institutul Cultural Român şi Uniunea Teatrală din România (UNITER), Festivalul European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) a propus, în premieră pentru ediţia 2014, ca evenimentul să fie prezentat în două perioade diferite. Astfel, Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) a avut loc în perioada 14 - 18 mai, iar Festivalul European al Spectacolului (FEST) se desfăşoară începând de marţi până pe 17 iunie.

Festivalul European al Spectacolului include şi o secţiune outdoor, în care reprezentaţiile sunt scoase din sălile de teatru şi sunt montate în spaţii neconvenţionale.

Programul FEST-FDR 2014 poate fi consultat pe http://ro.tntimisoara.com/programul-fest-fdr2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici