Reprezentanta Israelului apare printre favoriţii la câştigarea Eurovision

159 afișări
Imaginea articolului Reprezentanta Israelului apare printre favoriţii la câştigarea Eurovision

Reprezentanta Israelului apare printre favoriţii la câştigarea Eurovision

Israelianca Eden Golan a devenit una dintre favorite, potrivit caselor de pariuri, pentru a câştiga ediţia din acest an a concursului Eurovision, după ce a trecut joi de semifinale, în ciuda huiduielilor din timpul prestaţiei sale şi a protestelor din afara sălii de concurs din Suedia.

Israelul a urcat de pe locul nouă pe locul al doilea ca favorit după semifinală, potrivit Eurovision World, un site care compilează cotele de la 15 dintre cele mai mari case de pariuri din Europa. Acesta a precizat că Israelul este văzut ca având 22% şanse de a câştiga, în urma lui Baby Lasagna, din Croaţia, cu o cotă de 41% şanse, relatează Reuters.

Peste 10.000 de persoane s-au adunat joi în oraşul gazdă al Eurovision, Malmo, pentru a protesta în mod împotriva participării Israelului la concurs. Alte proteste sunt programate sâmbătă, înaintea finalei.

Solista israeliană Golan, în vârstă de 20 de ani, cu piesa "Hurricane", a fost unul dintre cei opt artişti care s-au calificat joi în finală.

Organizatorii Eurovision nu au cedat solicitărilor de a exclude Israelul din cauza campaniei sale militare din Gaza, declanşată de atacul Hamas din 7 octombrie, argumentând că acest concurs este un eveniment apolitic.

Pe de altă parte, poliţia suedeză a declarat că o eventuală victorie a Israelului în competiţia muzicală nu va modifica planurile sale de securitate şi că nu există indicii că vor exista tulburări publice sâmbătă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici