RIA Novosti şi Interfax se implică în salvarea presei regionale ruse

Agenţiile de presă ruse RIA Novosti şi Interfax au lansat un proiect federal comun pentru salvarea presei regionale, care prevede transmiterea gratuită, către presa regională, a principalelor ştiri de pe teritoriul Federaţiei Ruse, informează Ria Novosti.

14 afișări
Imaginea articolului RIA Novosti şi Interfax se implică în salvarea presei regionale ruse

RIA Novosti şi Interfax se implică în salvarea presei regionale ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, presa regională de pe teritoriul Federaţiei Ruse, grav afectată de criza financiară, va avea acces gratuit la cele mai importante ştiri de pe teritoriul rus, care le vor fi oferite, în format multimedia, de cele două agenţii de presă.

"Este un proiect revoluţionar deoarece este vorba de două agenţii care sunt concurente pe piaţă, agenţia independentă Interfax şi agenţia publică RIA Novosti, şi care realizează pentru prima oară un proiect comun de furnizare de informaţii", a declarat redactorul-şef al RIA Novosti, Svetlana Mironiuk.

Potrivit viceministrului rus pentru Comunicaţii, Aleksandr Jarov, susţinerea presei regionale este necesară în actuala situaţie de criză economică.

"Nu este vorba de o măsură permanentă, este o măsură de criză temporară care urmăreşte să sprijine instituţiile de presă care se află într-o situaţie financiară dificilă", a precizat Jarov, într-o conferinţă de presă.

Pe lista presei regionale care va beneficia de sprijinul informatic gratuit din partea RIA Novosti şi Interfax figurează 600 de instituţii de presă. Cu toate acestea, lista ar putea fi extinsă pe viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici