Ringier, printre companiile interesate de achiziţia grupului Le Monde

Patru candidaţi, printre care grupul elveţian Ringier, şi-au manifestat interesul pentru achiziţia prestigiosului cotidian francez Le Monde, aceştia urmând să îşi depună ofertele până pe 15 iunie, potrivit lui Eric Fottorino, directorului grupului Le Monde.

45 afișări
Imaginea articolului Ringier, printre companiile interesate de achiziţia grupului Le Monde

Ringier, printre companiile interesate de achiziţia grupului Le Monde (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Potrivit lui Fottorino, patru candidaţi şi-au manifestat interesul pentru achiziţia grupului de presă, trei la nivel declarativ şi unul în mod formal.

"Grupul elveţian Ringier a declarat că vrea să studieze dosarul. Noi aşteptăm ca ofertele să fie înaintate până pe 15 iunie", a mai spus el.

"Nu suntem încă gata să facem o recomandare, dar vom face una bazată pe criterii precise", a spus Fottorino, precizând că aceste aspecte care vor fi luate în calcul sunt capacitatea financiară a cumpărătorului, poziţia sa faţă de guvernare şi dorinţa de a continua planul de redresare a grupului.

Grupul Le Monde controlează cotidianul cu acelaşi titlu, dar şi alte reviste, precum săptămânalul cultural Telerama şi publicaţia catolică La vie.

Nouvel Observateur, săptămânalul deţinut de Claude Perdriel, şi-a anunţat deja interesul pentru achiziţia grupului.

Potrivit presei franceze, bancherul Matthieu Pigasse, în parteneriat cu omul de afaceri Pierre Bergé şi cu Xavier Niel, fondatorul unei companii de telecomunicaţii, va depune, de asemenea, o ofertă.

Pe de altă parte, grupul spaniol Prisa, publisherul titlului El Pais, care este deja unul dintre acţionarii principali în cadrul grupului Le Monde, şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona Le Monde, care se confruntă cu grave probleme financiare.

Grupul Le Monde a înregistrat în 2009 pierderi nete în valoare de 25,2 milioane de euro.

În luna martie, grupul Le Monde a prezentat mai multe "inovaţii editoriale" pe care le dezvoltă în jurul mărcii sale, care au inclus o relansare a machetei tipărite şi a celei digitale.

Grupul elveţian Ringier este prezent şi pe piaţa românească, din anul 1992. Ringier are în portofoliu titlul Libertatea (tabloid) şi revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo şi BravoGIRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici