"Rocker", de Marian Crişan, proiectat sâmbătă, la East End Film Festival de la Londra

Peliculele "Rocker", de Marian Crişan, şi "Trois Exercises", de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, la East End Film Festival de la Londra (25 iunie - 10 iulie), informează Institutul Cultural Român.

119 afișări
Imaginea articolului "Rocker", de Marian Crişan, proiectat sâmbătă, la East End Film Festival de la Londra

"Rocker", de Marian Crişan, proiectat sâmbătă, la East End Film Festival de la Londra

De asemenea, la East End Film Festival va avea loc, după proiecţia lungmetrajului "Rocker", o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal din acest lungmetraj, Alin State.

Pelicula "Rocker" spune povestea lui Victor, un rocker în vârstă de 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său, Florin, depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi este muzica rock.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică.

Cea de-a doua peliculă românească care va fi proiectată la festivalul londonez este "Trois exercices" şi reprezintă trei filme bazate pe "Trei conversaţii", de scriitorul şi filosoful rus Vladimir Solovyov. "Exerciţiile" actorilor se află la baza unei trilogii minimaliste despre cinema şi literatură, viaţa socială şi spirituală. Trilogia este rezultatul unui atelier al cunoscutului regizor Cristi Puiu găzduit de studioul Chantiers Nomades.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici