România, la London Book Fair - 25 de edituri cu circa 650 de titluri de carte şi albume

România va fi reprezentată la Târgul de carte de la Londra - London Book Fair (14-16 aprilie) de un număr de 25 de edituri, care vor expune cărţi ale unor autori precum Mircea Cărtărescu, Andrei Pleşu, Nicolae Manolescu şi Ioan Es. Pop, într-un stand organizat de Institutul Cultural Român (ICR).

56 afișări
Imaginea articolului România, la London Book Fair - 25 de edituri cu circa 650 de titluri de carte şi albume

România, la London Book Fair - 25 de edituri cu circa 650 de titluri de carte şi albume

Potrivit ICR, sloganul standului organizat de Institut la London Book Fair 2008 este "Writers from a Country Hard to Write: Romania".

La standul colectiv de ţară vor expune 25 de edituri româneşti - AD Libri, All, Brumar, Cartea Românească, Corint, Curtea Veche, Gramar, Humanitas Fiction, Humanitas, Idea, Igloo Media, Editura Muzeului Literaturii Române, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Paralela 45, Polirom, Rao, Editura ICR, Simetria, Teora, Trei, Triade, Tritonic şi Vremea.

Totodată, patru asociaţii profesionale din acest domeniu din România – Asociaţia Editorilor (AER), Uniunea Editorilor (UER), Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor (APLER) şi Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte (FEDCR) – vor putea să-şi distribuie materiale promoţionale într-un spaţiu din cadrul standului.

În plus, pe 15 aprilie, va fi organizată o dezbatere despre literatura actuală şi piaţa de carte din ţară, susţinută de criticul Marius Chivu.

În cadrul standului, care are o suprafaţă de 108 metri pătraţi, vor fi expuse un număr de 650 de titluri de carte şi albume, precum şi peste 30 de audiobook-uri.

O secţiune din standul românesc va fi dedicată programelor de susţinere a traducerilor (Translation and Publication Support – TPS şi "20 de autori") pe care le derulează Centrul Naţional al Cărţii, înfiinţat în 2007 în cadrul ICR.

Potrivit site-ului târgului de carte, pe 13 aprilie, Sanda Niţescu va primi Gourmand Prize 2008 pentru cartea "Un fir de mărar şi cerul albastru" ("A Spring of Dill"), o carte de bucate şi memorii din perioada anilor '50, când autoarea a fost forţată să emigreze. Volumul a fost tradus de Josephine Bacon. Sanda Niţescu va fi prezentă pe parcursul târgului la standul American Pie, pentru autografe.

Adresat editorilor, distribuitorilor, librarilor şi profesioniştilor din domeniul editorial din toată lumea, London Book Fair este găzduit de Earl Court din Londra, fiind cea mai mare manifestare britanică de profil şi una dintre cele mai importante, la nivel global. Ediţia din 2007 a atras peste 23.000 de participanţi din 109 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici