România, prezentă în premieră cu un stand la cel mai important târg dedicat animaţiilor, la Annecy

România este prezentă pentru prima dată la cel mai important târg dedicat producţiilor de animaţie, desfăşurat la Festivalul Internaţional de Film de la Annecy (Franţa), cu un stand organizat de asociaţia Estenest, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

98 afișări
Imaginea articolului România, prezentă în premieră cu un stand la cel mai important târg dedicat animaţiilor, la Annecy

România, prezentă în premieră cu un stand la cel mai important târg dedicat animaţiilor, la Annecy (Imagine: Shutterstock)

Organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), standul oferă informaţii despre filmele şi proiectele româneşti de scurt metraj, casele de producţie şi oportunităţile de coproducţie din România. El reprezintă şi cel mai important punct de întâlnire dintre profesioniştii români şi cei străini aflaţi la Annecy, de luni până sâmbătă.

"Standul de promovare facilitează networking-ul animatorilor români la cel mai important festival de animaţie din lume şi constituie o continuare firească a proiectelor noastre. Cu ajutorul CNC, anul acesta suntem prezenţi la Annecy şi sperăm să devină foarte repede o tradiţie", a declarat Vlad Ilicevici, director executiv Anim'est.

România este reprezentată anul acesta de cele mai bune filme româneşti ce au rulat şi în competiţia românească de la Anim'est în ultimii cinci ani. Printre scurtmetraje se numără "2", de Ilinca Šeda (2013), "Becoming", de Andrei Sopon (2012), "Eschaton", de Alexei Pătraşcu (2012), "Grand Café", de Bogdan Mihăilescu (2010), "Growing", de Roxana Benţu (2011), "How to Deal with Nonsense", de Veronica Solomon (2010), "Luminal Introspect", de Mircea Purdea (2009), "Make Love, Not Sex", de Szőcs Tamás (2010), "My Friend Is a Cloud", de Anton Octavian (2009), "Tango con Anita", de Fekete Szabolcs (2013), "Traveling with My Thoughts Full of Hope", de Adrian Băluţă (2011), şi "White Noise", de Marius Pandele (2009), câştigător al unei menţiuni speciale a juriului pentru un film românesc în competiţia din 2009.

Lista de filme este completată de "Câinele Negru Pişăcios/ Black Peeing Dog", care a câştigat premiul pentru cel mai bun clip publicitar la Anim'est 2009, de Dan Panaitescu, coproducţia norvegiano-română "The Temptress", în regia lui David Kinsella şi cu regia de animaţie semnată de Dan Panaitescu, şi "The Scream", de Sebastian Cosor, câştigătorul premiului pentru cel mai bun film românesc şi al competiţiei Balkanimation la Anim'est 2011.

"Unul din scopurile principale ale Asociaţiei Este'n'est este să descopere şi să promoveze tineri animatori români. Animation Worksheep, platforma noastră educaţională, creşte de la an la an şi oferă pasionaţilor de animaţie posibilitatea de a pune în practică cunoştinţele pe care le au. Ne bucurăm că, din cei 48 de absolvenţi Animation Worksheep, o mare parte activează ca animatori", a completat Vlad Ilicevici.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie la Bucureşti, fiind urmat de o retrospectivă la Chişinău, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie.

Anim'est este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici