Romanul "Zbor în jurul soarelui", de Paula McLain, va fi lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

Romanul "Zbor în jurul soarelui" de Paula McLain, bestseller tradus în peste 25 de ţări şi aflat în curs de ecranizare, se lansează, miercuri, 6 iulie, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa unor invitaţi speciali într-o discuţie moderată de Denisa Comănescu.

250 afișări
Imaginea articolului Romanul "Zbor în jurul soarelui", de Paula McLain, va fi lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

Romanul "Zbor în jurul soarelui", de Paula McLain, va fi lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

Cartea "Zbor în jurul soarelui" de Paula McLain, un roman ce recompune povestea fascinantei Beryl Markham, antrenoare de cai de curse şi aviatoare temerară care a realizat, în 1936, primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest, va fi lansată în cadrul unei seri speciale organizată la librăria Humanitas Cişmigiu.

După succesul internaţional al romanului "Soţia din Paris", în care readuce la viaţă povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway şi Hadley Richardson, cuplu teribil al Parisului anilor '20, Paula McLain revine cu un nou roman, "Zbor în jurul soarelui", dominat de o scriitură densă şi un ritm intens, pe măsura pasiunilor eroinei sale, Beryl Markham. Paula McLain construieşte şi aici un roman caleidoscopic în care ficţiunea se împleteşte cu elemente biografice. Accentul cade pe refacerea unui parcurs afectiv emoţionant şi, mai ales, a unui tragic triunghi amoros care a fost celebru în epocă, format din Beryl Markham, Denys Finch Hatton şi cu baroneasa Karen Blixen, autoarea cărţii "Din inima Africii".

Beryl are doar câţiva ani când se muta la ferma din Kenya, iar la scurtă vreme mama o părăseşte. Singura sursă de informaţii despre lume sunt baştinaşii kip, care trăiesc pe pământul tatălui sau. Prima şi cea mai importantă lecţie deprinsă de Beryl ţine de libertatea deplină, în armonie cu natura africană, pe care începe s-o respecte şi s-o preţuiască. Fetiţa se transforma încet, încet într-o tânără voluntară, cutezătoare, prea puţin dispusă la concesiile pe care le pretinde societatea expaţilor britanici. Meseria ei neobişnuită de antrenoare de cai de curse stârneşte rumoare, mariajele ratate şi legăturile sale amoroase sunt vehement condamnate de cei din jur, astfel încât hotărăşte să-şi urmeze visul şi să devină aviatoare.
„Un portret minunat al unei femei excentrice care a trăit – cu neînfricare – aşa cum şi-a dorit.“, scria revista People cu privire la romanul Paulei McLain.

Paula McLain s-a născut la Fresno, California, în 1965. Debutează cu romanul "A Ticket to Ride" (2009). În 2011 îi apare romanul "Soţia din Paris" ("The Paris Wife"; Humanitas Fiction, 2012), care îi aduce atât consacrarea naţională, cât şi internaţională, fiind tradus în peste treizeci şi cinci de ţări. În 2015 publică cel de-al treilea roman, "Zbor în jurul soarelui" ("Circling the Sun"), care este desemnat rapid bestseller de către cotidianul New York Times şi se află în curs de ecranizare. Scriitoarea trăieşte împreună cu familia sa în Cleveland, Ohio.

La eveniment participă Sandra Ecobescu, preşedinte Fundatia Calea Victoriei, Dana Jenaru, critic literar şi Mihaela Cârlan, redactor-şef Catchy. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 6 iulie, ora 18.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici