"Ryna", proiectat pe Champs Elysées

Filmul "Ryna", realizat de Ruxandra Zenide, va fi proiectat la Publicis Cinémas din Paris, în cadrul săptămânii Forumului Institutelor Culturale Străine (FICEP), care se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie, sub genericul "Cinema la feminin".

2 afișări
Imaginea articolului "Ryna", proiectat pe Champs Elysées

"Ryna", proiectat pe Champs Elysées

Cinematografia românească şi creativitatea feminină ţin capul de afiş al manifestărilor organizate în cadrul saptămânii FICEP, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Paris.

Sub genericul "Cinema la feminin", FICEP le dă ocazia regizoarelor, operatoarelor şi producătoarelor din 33 de ţări să îşi prezinte filmele la Publicis Cinémas, pe Champs Elysées.

Astfel, joi, în sala Prestige din complexul Publicis Cinémas, va fi proiectată pelicula Ryna de Ruxandra Zenide, cu Doroteea Petre, care a obţinut premiul pentru interpretare feminină la Cannes 2006, secţiunea Un certain regard, pentru rolul său din "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", al lui Cătălin Mitulescu.

"Ryna" este povestea unei adolescente din Delta Dunării, care îşi descoperă feminitatea o dată cu dorinţa de evadare din cotidianul sufocant al unei mici comunităţi.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere cu Dan Burlac, producătorul lui Cristian Mungiu şi al Ruxandrei Zenide.

Totodată, marţi, la sediul ICR din Paris, vor fi proiectate filme de scurtmetraj realizate de şase regizoare din România - Miruna Boruzescu, Eva Pervolovici, Adina Pintilie, Stanca Radu, Iulia Rugină şi Larisa Sitar. Evenimentul va continua cu o dezbatere despre cinematografia românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici