Săftoiu: Claudiu Lucaci rămâne în SRTv şi va concura pentru funcţia de director plin al Ştirilor TVR

Claudiu Lucaci rămâne coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din SRTv şi va candida la concursul organizat în iulie-august de TVR pentru ocuparea postului de director plin al Ştirilor, urmând ca ulterior să fie detaşat în funcţia de consul general al României la New York.

432 afișări
Imaginea articolului Săftoiu: Claudiu Lucaci rămâne în SRTv şi va concura pentru funcţia de director plin al Ştirilor TVR

Claudiu Lucaci (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Contactat vineri de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a explicat care sunt procedurile în Televiziunea Română după ce Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), numirea în funcţia de consul general al României la New York a lui Claudiu Lucaci, care în prezent este coordonator cu atribuţii de director interimar în cadrul Direcţiei Ştiri din TVR.

Claudiu Săftoiu a precizat că, din informaţiile sale, procedura MAE cu privire la numirea şi mai apoi pregătirea consulilor pentru a merge la misiune în străinătate durează aproximativ trei luni de zile.

Potrivit lui Săftoiu, în lunile de pregătire pentru a merge la misiune la New York, Claudiu Lucaci va rămâne coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din TVR şi se va înscrie la concursul care va fi organizat, în iulie-august, pentru ocuparea postului de director plin al Direcţiei Ştiri din Televiziunea Română.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Claudiu Lucaci, domnia sa rămâne pe mai departe coordonator cu atribuţii de director interimar în cadrul Direcţiei de Ştiri. De altfel, dânsul va şi intra în procesul de concurs pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Ştiri. De la 1 februarie am numit coordonatori cu atribuţii de directori interimari la nivelul middle managementului în televiziunea publică, în urma restructurării şi a selecţiei de personal. Începând cu 20 iulie vor începe concursurile, examenele pentru ocuparea acestor posturi de middle management, concursuri la care, din câte ştiu, şi domnul Claudiu Lucaci se va înscrie", a spus Claudiu Săftoiu.

Săftoiu a precizat că Lucaci se va putea înscrie la acest concurs, ca de altfel orice jurnalist din TVR care doreşte să ocupe această funcţie.

"Noi deja în Consiliul de Administraţie am aprobat regulamentul de selecţie a managerilor în televiziunea publică şi urmăm, de altfel, cursul firesc, pentru că la 1 iulie expiră interimatul directorilor din TVR. Vom prelungi cu încă două săptămâni interimatele, ca să putem să pregătim concursurile. Este vorba despre un caiet de sarcini foarte laborios pentru fiecare poziţie în parte şi sperăm ca în două săptămâni, din 20 iulie până la 1 august, să putem avea directori plini numiţi în urma concursului în televiziunea publică", a explicat Claudiu Săftoiu.

Claudiu Săftoiu a mai spus că, în condiţiile în care Claudiu Lucaci va câştiga concursul pentru ocuparea postului de director plin al Direcţiei Ştiri din TVR şi, ulterior, Ministerul Afacerilor Externe va solicita ca acesta să preia funcţia de consul general al României la New York, Lucaci va pleca din TVR "prin detaşare".

"În cazul în care procedurile de la MAE vor depăşi data de 20 iulie, în momentul în care încep să intre în concurs poziţiile de director de Ştiri şi nu numai, într-adevăr, domnia sa - dacă va trece concursul - va rămâne în TVR. În momentul în care va fi cerut de MAE, probabil se va organiza pentru Direcţia de Ştiri un concurs a doua oară. Asta în eventualitatea în care domnul Claudiu Lucaci se califică", a mai spus Claudiu Săftoiu.

Până la organizarea unui al doilea concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei Ştiri din TVR, este posibil să fie numit la momentul respectiv un director interimar, Claudiu Săftoiu precizând însă că este prematur să spună cine va fi persoana care ar putea ocupa această funcţie.

"Nu ne-am gândit deocamdată. Suntem în ritmul celor de la MAE. Dacă procedurile vor fi mai scurte, atunci se va clarifica şi situaţia cu postul de la Direcţia de Ştiri, însă nume nu pot fi date (...) Rezultatul concursului va decide, în iulie-august, cine va fi noul director la Ştiri", a mai spus Claudiu Săftoiu.

Pe de altă parte, contactat vineri de MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a declarat: "Până la finalizarea procedurilor legale îmi voi continua activitatea la TVR". El nu a dorit să facă alte comentarii.

Direcţia Ştiri din TVR este condusă de la 1 februarie 2013 de Claudiu Lucaci, coordonator cu atribuţii de director. Claudiu Lucaci se află la conducerea Ştirilor TVR din iulie 2012, când a fost numit director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport de către Claudiu Săftoiu.

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, 12 iunie, pe baza unei propuneri din partea MAE, numirea în funcţia de consul general al României la New York a lui Claudiu Lucaci, decizia urmând să fie publicată în Monitorul Oficial, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

Predescu a amintit că Lucaci a mai deţinut funcţia de consul general al României la Los Angeles.

Numirile în funcţiile de consul general se fac, conform legii, prin Hotărâre de Guvern.

Născut în 1967, Claudiu Lucaci a fost jurnalist la TVR din anii '90, el ocupând şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului Adrian Năstase, în perioada 2001-2003. În 2004 a fost numit consul general al României la Los Angeles.

În 2009 a lucrat la ministerul Tineretului şi Sportului condus de Monica Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici