Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală primeşte numele lui Liviu Ciulei

Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală primeşte numele regretatului regizor Liviu Ciulei, în semn de omagiu adus de instituţia de spectacole directorului ei onorific, informează un comunicat.

220 afișări
Imaginea articolului Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală primeşte numele lui Liviu Ciulei

Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală primeşte numele lui Liviu Ciulei (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Povestea lui Liviu Ciulei se identifică cu cea a Teatrului Bulandra, în care s-a afirmat şi a creat, pe care l-a influenţat cu spiritul său în modul cel mai profund, impunându-l ca un teatru de avangardă şi de elite artistice", se arată în comunicatul instituţiei de spectacole.

"Cu Teatrul Bulandra începe şi se termină marea lui poveste artistică, al cărui Mare Arhitect Liviu Ciulei a fost şi va rămâne pentru totdeauna. Cu recunoştinţă şi iubire, Teatrul Bulandra dăruieşte Sălii Izvor numele «Liviu Ciulei». Un omagiu adus Arhitectului său", se mai arată în comunicat.

Liviu Ciulei a decedat în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 88 de ani, într-un spital din Munchen unde era internat din cauza mai multor afecţiuni. El va fi incinerat în oraşul german, urmând ca cenuşa să fie adusă în ţară, a declarat regizorul Stere Gulea, rudă prin alianţă cu Ciulei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici