Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang concertează la Ateneul Român - VIDEO

Sam Haywood, surorile Katia şi Marielle Labeque şi Sarah Chang vor susţine trei recitaluri la Ateneul Român din Capitală, pe 25 septembrie, 27 octombrie şi, respectiv, 28 noiembrie.

142 afișări
Imaginea articolului Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang concertează la Ateneul Român - VIDEO

Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang concertează la Ateneul Român (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Sarah Chang, Katia şi Marielle Labeque şi Sam Haywood vor veni în România pentru a participa la evenimentele organizate sub deviza "Cruciada Culturii", mişcarea de promovare a valorilor artei iniţiată de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST.

În septembrie, octombrie şi noiembrie, iubitorii muzicii clasice vor putea să-i asculte pe Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang în trei concerte la Ateneul Român din Capitală.

Astfel, pe 25 septembrie, pianistul Sam Haywood va aduce muzica lui Frédéric Chopin la Ateneul Român, în anul în care întreaga lume îl celebrează pe marele compozitor. După ce a impresionat publicul din întreaga lume alături de cunoscutul violonist Joshua Bell, Sam Haywood revine şi interpretează piese de pe cel mai recent album al său, înregistrate chiar la pianul Pleyel la care a cântat Frédéric Francois Chopin.

La vârsta de 13 ani, Sam Haywood a obţinut locul al doilea la concursul BBC Young Musician of the Year. A urmat prestigiosul premiu Isserlis înmânat lui Sam Haywood de Societatea Filarmonică Regală din Londra, dar şi o lungă perioadă de studiu la Viena, sub îndrumarea pianistului Paul Badura-Skoda. De-a lungul timpului, Sam Haywood a susţinut o serie de recitaluri pe pianul Pleyel care i-a aparţinut lui Frédéric Chopin. Artistul a compus şi o serie de lucrări scurte pentru pian, incluzând "Cântecul Pinguinilor", partitura care face parte din coloana sonora a filmului "Marşul pinguinilor".

În această toamnă, la Ateneul Român din Bucureşti vor veni şi surorile franceze Labeque, pentru un recital de pian la patru mâini. Katia şi Marielle Labeque vor cânta pe 27 octombrie, cu un dublu recital de pian la Ateneul Român. Recitalurile de pian cântate la patru mâini sunt cu atât mai speciale cu cât piesele alese sunt mai complexe. Surorile Labeque propun pentru recitalul de la Bucureşti un program cu piese ale compozitorilor Isaac Albeniz, Claude Debussy şi Maurice Ravel.

Pe de altă parte, Sarah Chang va aduce la Bucureşti un celebru concert de Johannes Brahms. După ce în luna februarie violonista a cântat în faţa publicului bucureştean, pe 28 noiembrie, Sarah Chang revine la Ateneul Român într-un concert de amplitudine, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Emmanuel Villaume. Violonista a mai concertat în România şi la ediţiile din 2001 şi 2003 ale Festivalului Internaţional "George Enescu".

"Cruciada Culturii" a fost iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST cu scopul de a scoate la lumină repere veritabile şi de a aduce la un loc oameni de cultură cu idei şi viziuni comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici