Sanda Weigl îşi începe primul turneu în SUA (Video)

Interpreta Sanda Weigl, născută în România şi aclamată la nivel internaţional, va susţine primul său turneu în SUA, în perioada 14 octombrie - 11 noiembrie, în oraşe precum Boston şi Santa Cruz, anunţă Institutul Cultural Român de la New York (ICRNY).

142 afișări
Imaginea articolului Sanda Weigl îşi începe primul turneu în SUA (Video)

Sanda Weigl îşi începe primul turneu în SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Seria de spectacole pe care Weigl le va susţine în turneu, sub titulatura "Gypsy in a Tree", va debuta la Boston, la Massachusetts Institute of Technology (MIT), pe 14 octombrie.

Concertul este organizat de ICRNY în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Români a celebrei universităţi americane.

Sanda Weigl va mai avea reprezentaţii la Teatrul Morse din Chicago, Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign şi Kuumbwa Jazz Center din Santa Cruz.

"Suntem foarte entuziasmaţi de faptul că promovăm aceste spectacole world-music ale Sandei. Nu este numai felul minunat în care ea interpretează actual cântecele tradiţionale, cu totul neaşteptat, ci şi întâlnirea misterioasă dintre diferitele tradiţii muzicale - a ei şi a muzicienilor ei", spune directoarea ICRNY, Corina Şuteu.

Artista va concerta cu ansamblul compus din Shoko Nagai, la pian şi acordeon, Satoshi Takeishi, la percuţie, şi Stomu Takeishi şi Kermit Driscoll, la bass.

Sanda Weigl este apreciată de publicul şi presa internaţională pentru interpretarea pe care o dă muzicii gypsy, de cabaret sau cântecelor Mariei Tănase.

Artista "i-a fermecat pe newyorkezi cu o porţie consistentă de cântece gypsy, pe care le-a învăţat pe străzile Bucureştiului, în tinereţe", scrie The New Yorker.

"A numi vocea Sandei «puternică» ar fi o subapreciere... Interpretările ei sunt dramatice, uneori teatrale, dar niciodată exagerate", potrivit BBC.

Înainte de începerea turneului, Sanda va închide Droma Gypsy Festival de la New York, printr-un recital ce va avea loc pe 3 octombrie, în Joe's Pub.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici