Săptămâna Filmului Indonezian, la Bucureşti

Săptămâna Filmului Indonezian, organizată de Ambasada Republicii Indonezia la Bucureşti cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor, va aduce două pelicule reprezentative pentru cinematografia indoneziană la Eurocinema Tinerimea Română, în perioada 23-25 octombrie.

20 afișări
Imaginea articolului Săptămâna Filmului Indonezian, la Bucureşti

Imagine din filmul "Denias, Singing on the Cloud" (2006) de John de Rantau

Intrarea la proiecţiile de pe 24 şi 25 octombrie este liberă, în timp ce, în seara de deschidere a Săptămânii Filmului Indonezian, accesul se va face pe bază de invitaţie.

Pe lângă proiecţii, va mai fi prezentată şi o expoziţie reprezentativă pentru meşteşugurile indoneziene.

Pe 23 octombrie, va fi proiectat filmul "Denias, Senandung di atas awan / Denias, Singing on the Cloud" (2006) de John de Rantau, propunerea Indoneziei la Oscarul pentru cel mai bun film străin la ediţia trecută a premiilor Academiei Americane de Film.

Pelicula relatează povestea unui fiu de fermier din Papua, pe nume Denias. Acesta îşi doreşte foarte mult să meargă la şcoală dar, pentru că nu poate fi acceptat într-o şcoală publică, încearcă să studieze în felul său. Acest film va mai rula şi pe 25 octombrie.

Un alt film, Get Married (2007) de Hanung Bramantyo, va rula pe 24 octombrie şi prezintă o poveste amuzantă despre pretendenţii unei tinere, Mae, asupra căreia părinţii exercită presiuni pentru a-şi găsi un soţ.

Cu toate că pretendenţi apar, aceştia sunt descurajaţi de cei trei prieteni din copilărie ai fetei, Guntoro, Eman şi Beni. Ei încearcă să facă acelaşi lucru şi cu Rendy, un tânăr care se îndrăgosteşte de Mae şi care va trebui să ia o hotărâre chiar în ziua nunţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici