Şapte artiste iniţiaţă la MŢR un traseu expoziţional care va ajunge în Franţa: ”La vie en... pink”

Fotografia, pictura, video-instalaţia şi performance art-ul îşi dau întâlnire într-un demers iniţiat şi susţinut de şapte artiste care formează, cu această ocazie, Grupul F7, pentru expoziţia ”La vie en... pink”, deschisă de pe 4 iulie, la Muzeul Ţăranului Român, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

170 afișări
Imaginea articolului Şapte artiste iniţiaţă la MŢR un traseu expoziţional care va ajunge în Franţa: ”La vie en... pink”

Şapte artiste iniţiaţă la MŢR un traseu expoziţional care va ajunge în Franţa: ”La vie en... pink”

Expoziţia ”La vie en... pink” este prezentată ca ”o provocare... roz” de cei de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR), unde lucrările vor fi expuse în perioada 4 – 14 iulie, în Sala Acvariu.

Vernisajul este programat joi, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 19:00, la Sala Acvariu, într-un eveniment care are intrare liberă.

Grupul F7 este format din Nicoleta Jutka, Irinel Anghel, Anca Irina Lefter, Dana Dociu, Maria Butnaru, Johanna Weigel şi Roxana Stângaciu.

”Contribuţiile lor se aşază pe un teren în care ludicul este la el acasă. Evenimentul central are un titlu provocator, La vie en... pink, dizolvând graniţele dintre diferite arte, sub umbrela estetică generoasă a postmodernismului, care adună multiple referinţe culturale, atitudini creatoare, idei şi combinaţii îndrăzneţe ce conduc către rezultate hibride, care ar putea fi încadrate unui nou suprarealism. Conceptul pune în discuţie cu umor tendinţa de a atribui femeii doar anumite direcţii, preferinţe, emoţii, ocupaţii. Culoarea roz funcţionează ca element de identitate vizuală, ca o etichetă a feminităţii într-o lume în care consumismul dictează această segmentare. Deschiderea expoziţiei va propune experienţe ce aduc viaţa în artă sau/şi arta în viaţă, pe un drum cu dublu sens de parcurs între concret şi imaginar. Nu în ultimul rând, activităţile Grupului F7 includ un schimb de experienţă şi informaţie culturală între România şi alte ţări, patru dintre cele şapte artiste fiind născute în România, dar stabilite în străinătate”, notează organizatorii demersului artistic.

”La vie en...pink” este un proiect creativ ce se desfăşoară în mai multe etape şi este susţinut atât de UFE (Union des Français de Roumanie), cât şi de Asociaţia Românilor din Franţa. Prima dintre manifestări este expoziţia de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Lucrările vor putea fi vizionate în sala Acvariu, până la 14 iulie 2019, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Următoarea expoziţie va ajunge pe spectaculoasa Rivieră Franceză, la Nisa, iar cea de-a treia se va întoarce în Capitală, cu un scop caritabil, în colaborare cu Fundaţia Parada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici