SCANDALUL de la Filarmonica "George Enescu" | Ministerul Culturii a admis în parte contestaţia depusă de directorul instituţiei: "Nu ştiu să traduc această decizie"

Comisia de reexaminare din Ministerul Culturii a admis în parte contestaţia depusă de directorul Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti cu privire la evaluarea activităţii sale din 2018, iar Andrei Dimitriu a declarat pentru MEDIAFAX că aşteaptă o precizare din partea MCIN.

485 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Filarmonica "George Enescu" | Ministerul Culturii a admis în parte contestaţia depusă de directorul instituţiei: "Nu ştiu să traduc această decizie"

SCANDALUL de la Filarmonica "George Enescu" | Ministerul Culturii a admis în parte contestaţia depusă de directorul instituţiei: "Nu ştiu să traduc această decizie"

"Nu ştiu să traduc această decizie, pentru că nu are nicio consecinţă care să rezulte din text. Rămân, nu rămân, se modifică nota, nu ştiu. Aştept o precizare din partea ministerului şi după aceea pot comenta", a declarat Andrei Dimitriu pentru MEDIAFAX.

Iniţial, activitatea managerului Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti pentru anul 2018 a primit din partea unei comisii din Ministerul Culturii nota 6,48, insuficient pentru continuarea actualului mandat.

"Textul e o chestiune solomonică, «comisia admite în parte contestaţia formulată». Până la urmă, îşi declină calitatea profesională de a se pronunţa pe fond, iar, pentru mine, fondul era important. Activitatea reală, 2018 este un an de mare performanţă pentru filarmonică, unul dintre cei mai buni din ultimele trei decenii", a mai declarat Dimitriu pentru MEDIAFAX.

În sprijinul mandatului deţinut de Andrei Dimitriu la filarmonică s-au pronunţat mai mulţi oameni de cultură, peste 650 de semnături adunându-se pe o scrisoare de susţinere publică. Printre semnatari se numără soprana Mariana Nicolesco, compozitorul Dan Dediu, dirijori ca Ilarion Ionescu-Galaţi, Christian Badea, Gabriel Bebeşelea, Iosif Ion Prunner, dar şi personalităţi ca Andrei Vieru, Nicolae Manolescu, Răzvan Theodorescu, Ion Pop, Norman Manea, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Stere Gulea, Mircea Cărtărescu, George Banu, Dan C. Mihăilescu, Andrei Şerban, Victor Rebengiuc, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman-Patapievici, Gabriela Adameşteanu, Magda Cârneci şi Sorin Alexandrescu.

Andrei Dimitriu este director al Filarmonicii "George Enescu" din 2010.

Rezultatul evaluării anuale a managementului lui Andrei Dimitriu, director al Filarmonicii "George Enescu", pentru anul 2017 a fost 7,06, după ce, în 2016, comisia de la Ministerul Culturii ;i Identităţii Naţionale (MCIN) a acordat nota 9,63.

Membru în comisia care a acordat nota de 6,48 pentru activitatea managerială din fruntea filarmonicii pe 2018, Demeter András István a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX: "Nu cunosc obiectul şi nici argumentele contestaţiei. Nu am cunoştinţă nici de soluţia dată de către comisia desemnată de autoritatea competentă. Nu am nicio competenţă în afară de executarea cu bună credinţă a contractului în baza căruia am exercitat atribuţiile unui membru al comisiei de evaluare a raportului anual. Cu atât mai puţin sunt în măsură/autorizat să fac aprecieri sau comentarii pe marginea unei decizii a unei terţe comisii, desemnate conform legii de ministerul de resort".

Până la ora publicării acestui material, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale încă nu a răspuns solicitării MEDIAFAX de a formula poziţia instituţiei în legătură cu admiterea în parte a contestaţiei legate de evaluarea managerului Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici