Scenaristul Ioan Antoci a câştigat, la Cannes, premiul ScripTeast

Scenaristul român Ioan Antoci a primit premiul "Krzysztof Kieslowski" ScripTeast, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Plage des Palmes, în timpul Festivalului de la Cannes (13 - 24 mai).

105 afișări
Imaginea articolului Scenaristul Ioan Antoci a câştigat, la Cannes, premiul ScripTeast

Scenaristul Ioan Antoci (Imagine: www.tiff.ro)

ScripTeast este un program de training organizat de Independent Film Foundation şi sprijinit de Programul MEDIA, Polish Film Institute, Polish National Culture Center, Apple Film Production şi Magyar Filmunio, în colaborare cu Academia Europeană de Film, ACE - Atelier du Cinema Europeen, Producers Network, e-Talenta, Fadeln (Central European Pitch Forum) şi cu festivalurile din Berlin, Cannes şi Karlovy Vary.

Timp de mai multe luni, scenarişti din Europa Centrală şi de Est şi-au dezvoltat proiectele, sub îndrumarea unor consilieri de nivel internaţional. Faza finală, care s-a încheiat la Festivalul de la Cannes, a fost destinată promovării acestor proiecte în rândul unor cineaşti de renume, al unor producători şi distribuitori internaţionali.

Proiectul lui Ioan Antoci, "Câinele japonez", a participat la ediţia din acest a ScripTeast alături de alte 10 scenarii, printre care şi "Transfer", de Artchil Khetagouri şi Ileana Stănculescu.

"Câinele japonez" a fost desemnat câştigător de comisia de consilieri. Proiectul lui Ioan Antoci a fost desemnat câştigător şi la Concursul de scenarii organizat anul trecut de HBO şi va fi produs de Libra Film.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Cannes, Iulia Blaga

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici