Scriitorul Salman Rushdie a sosit, luni, la Bucureşti

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie a sosit, luni, la Bucureşti, pe Aeroportul Henri Coandă, cu o cursă de la Londra, el urmând să stea în România în perioada 23 - 26 noiembrie, programul său cuprinzând o serie de întâlniri cu cititorii şi presa.

72 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Salman Rushdie a sosit, luni, la Bucureşti

Scriitorul Salman Rushdie a sosit, luni, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salman Rushdie a sosit la Bucureşti în jurul orei 14.30, îmbrăcat cu o haină din piele neagră şi ţinând în mână o sacoşă de la librăria independentă Left Bank Books.

"E prima mea vizită în România. Sunt foarte încântat să mă aflu aici", a declarat Salman Rushdie la sosirea pe aeroportul românesc. În ceea ce priveşte programul său din următoarele zile, el a spus că va fi compus din: "cărţi, muncă, lecturi, autografe". "Sper să am şi ceva timp să şi vizitez", a mai spus Rushdie. "E plăcut să mergi nu doar în ţările mari, ci şi în cele mai mici - e mai interesant", a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte faptul că pentru vizita sa în România nu a cerut gărzi de corp - având în vedere faptul că, în 1989, după publicarea "Versetelor Satanice", el a fost condamnat la moarte în Iran printr-un decret religios (fatwa), valabil şi în prezent -, Rushdie a declarat că aceasta este deja "poveste veche". "Am auzit că aţi avut alegeri. Cum a fost?", a schimbat el subiectul.

Pe parcursul vizitei sale, scriitorul va participa la o serie de întâlniri cu cititorii şi presa, în cadrul unui program organizat de editura Polirom. Vizita sa în România include şi o scurtă vizită în Transilvania.

Astfel, marţi, de la ora ora 19.00, Salman Rushdie se va întâlni cu admiratorii săi la Teatrul Odeon, unde va avea loc o lectură în limba engleză din "Seducătoarea din Florenţa", cel mai recent roman tradus în limba română în seria de autor dedicată de Polirom cunoscutului scriitor şi eseist britanic de descendenţă indiană, din cadrul colecţiei "Biblioteca Polirom".

Prezentatorul evenimentului va fi poetul Florin Iaru. Momentul literar va fi precedat de un film documentar despre Salman Rushdie, realizat de TVR Cultural, şi urmat de un concert unplugged susţinut de trupa Grimus. Accesul publicului la eveniment va fi liber, dar intrarea se va face pe baza unor tichete de acces, care vor putea fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Odeon în ziua evenimentului.

În ziua următoare, miercuri, de la 18.00, scriitorul Salman Rushdie va acorda, pentru o perioadă de aproximativ două ore, autografe la Târgul Gaudeamus, care se va desfăşura în complexul Romexpo, de miercuri şi până duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici