Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov: „Europa trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear”

Scriitorul ucrainean este convins că „spiritul Euromaidan este viu” şi anunţă: „Suntem gata să murim pentru libertate”:

1520 afișări
Imaginea articolului Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov: „Europa trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear”

Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov: „Europa trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear”

Andrei Kurkov face apel la NATO, pentru a ajuta Ucraina, motivând astfel: „Dacă Ucraina este distrusă, ţarul va fi la uşa ta”.

Omul de cultură ucrainean susţine că a presimţit startul „operaţiunii speciale” declanşate de Putin pe 24 februarie: „Am înţeles că se va întâmpla asta cu 4 zile înainte de atac”.

În umbra morţii şi a războiului,  Andrei Kurkov, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ucraineni, celebru pentru comedia suprarealistă şi umorul negru despre realitatea post-sovietică, nu are chef să râdă, de această dată.

Kurkov avertizează Europa că trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear. În prezent, Kurkov se ascunde într-o locaţie secretă şi nu poate lupta, pentru că are peste 60 de ani.

Dar, din adăpost scrie articole şi reportaje pentru presa internaţională, relatând despre conflictul care îi ciopârţeşte ţara. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici