Scurtmetraje de Adrian Sitaru şi Ciprian Alexandrescu, la Romanian Short Waves, la Cannes

"Colivia" de Adrian Sitaru şi "Lunch Time" de Ciprian Alexandrescu se numără printre scurtmetrajele ce vor fi prezentate în programul Romanian Short Waves de la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai), informează organizatorii.

66 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje de Adrian Sitaru şi Ciprian Alexandrescu, la Romanian Short Waves, la Cannes

Scurtmetraje de Adrian Sitaru şi Ciprian Alexandrescu, la Romanian Short Waves, la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţiat de producătorul Dan Burlac şi organizat de Asociaţia Culturală Secvenţe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român din Paris, Romanian Short Waves prezintă, pentru cel de-al treilea an consecutiv, un program dedicat exclusiv celor mai recente scurmetraje româneşti.

Din lista filmelor prezentate sub titulatura Romanian Short Waves 2010 fac parte unele dintre cele mai apreciate scurtmetraje româneşti produse în ultimul an. Astfel, printre acestea se numără pelicula "Colivia", în regia lui Adrian Sitaru, câştigător al premiului DAAD în cadrul secţiunii competiţionale Berlinale Shorts a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2010

De asemenea, din program fac parte scurtmetrajele:

  • "10", de Dorian Boguţă,

  • "Derby", de Paul Negoescu,

  • "Muzica în sânge", de Alexandru Mavrodineanu,

  • "How Do You Do", de Gabriel Achim,

  • "Clopotul", de Sabin Dorohoi,

  • "Icre negre", de Răzvan Săvescu,

  • "Oxigen", de Adina Pintilie,

  • "Muzeul relaţiilor distruse", de Iulia Rugină,

  • "Lunch Time", de Ciprian Alexandrescu,

  • "Trenul foamei", de Viorel Timaru,

  • "Timi", de Cristi Iftime, şi

  • "Desert Rain", de Ilinca Neagu.

Filmele prezentate în cadrul Romanian Short Waves 2010 vor putea fi accesate permanent la bibiloteca digitală de film şi vor putea fi vizionate în cadrul unei proiecţii cu public programate la Palais F, pe data de 16 mai, începând cu orele 11:30.

Romanian Short Waves 2010 este organizat de către Asociaţia Culturală Secvenţe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român din Paris.

Ediţia a 63-a a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 12 - 23 mai. Anul acesta, România este reprezentată în secţiunea Un Certain Regard de peliculele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean. Totodată, România va fi reprezentată în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes de scurtmetrajul "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piţurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici