Scurtmetraje în premieră în România, la Fest'Asia

O selecţie de scurtmetraje din Thailanda, Coreea de Sud, Malaysia şi Taiwan va fi prezentată în premieră în România, la Fest'Asia, eveniment aflat la cea de-a patra ediţie, care se va desfăşura între 19 şi 28 iunie, la Cinema Scala din Bucureşti, informează organizatorii.

40 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje în premieră în România, la Fest'Asia

Proiecţia, în premieră absolută în România, a lungmetrajelor din seria "Ochiul/ Gin gway/ The Eye", trilogia horror a fraţilor Oxide şi Danny Pang, produsă în Hong Kong şi Thailanda, este unul dintre punctele de atracţie

Thailanda, ţara căreia Fest'Asia îi dedică în acest an un Focus, este bine reprezentată şi în secţiunea Short'Asia:

emoţionantul documentar "Century of Love" (regia Chalermrat Kaweewattana, 2007),

docu-drama "Shan at the Dawn" (regia Nattachai Jaitita, 2008) - un film de război frust, care va ţine spectatorii de la Cinema Scala cu sufletul la gură până la ultimele cadre -,

drama socială "Vagabond's Shoes" (regia Prachaya Lampongchat, 2008) şi

impresionantul "When the Day Comes" (regia Supparek Polsawad, 2007), un scurtmetraj de animaţie cutremurător, care trage un semnal de alarmă cu privire la starea mediului înconjurător.

O altă ţară cu o prezenţă consistentă în această secţiune - zece scurtmetraje - este Coreea de Sud. Printre producţiile prezentate se numără "The Perfect Red Snapper Fish", în regia lui Bae Yong-keun, în care publicul de la Scala va regăsi o legătură surprinzătoare şi şocantă cu conceptul vizual şi sloganul ediţiei din acest an a festivalului - "A Totally Different Experience For The Eye".

Pe lângă filmele thailandeze şi sud-coreene, programele Short'Asia mai cuprind titluri din Malaysia şi Taiwan.

Scurtmetrajul animat "A Chalk" (regia Choi Hang-yong, 2007) va fi proiectat în secţiunea Anim'Asia, dedicată filmelor de animaţie realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Artă din Coreea de Sud. Provocatoare şi ofertante, animaţiile sunt împărţite în două programe distincte, unul dintre ele fiind destinat celor mai mici spectatori de la Fest'Asia, care vor putea urmări 74 de minute de desene animate de cea mai bună calitate în ultima zi a festivalului, pe 28 iunie, de la ora 14.30.

Secţiunea Anim'Asia cuprinde şi lungmetrajul japonez "Eagle Talon The Movie: The Chancellor Only Lives Twice" (regia Frogman, 2008), ce va fi proiectat pe 25 iunie, de la ora 22.00, la Cinema Scala.

Binecunoscut pentru show-urile sale televizate, Frogman lansează un atac puternic la adresa industriei de divertisment din Japonia prin această comedie despre societatea secretă autointitulată "Gheară de vultur". Povestea reuneşte 11 scurtmetraje fără legătură între ele, preluate din "The Frogman Show". "Gheara de vultur" vrea să preia controlul asupra lumii, însă conspiraţia pusă la cale este complet absurdă, fiind dejucată de planul ticălos al coruptului Luptător de Lux Super Erou.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film asiatic din Europa Centrală şi de Est, va avea loc în perioada 19 - 28 iunie, la Cinema Scala din Bucureşti. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film.

Proiecţia, în premieră absolută în România, a lungmetrajelor din seria "Ochiul/ Gin gway/ The Eye", trilogia horror a fraţilor Oxide şi Danny Pang, produsă în Hong Kong şi Thailanda, este unul dintre punctele de atracţie ale celei de-a patra ediţii a Fest'Asia.

Totodată, lungmetrajul "Jurnalul unei şcolăriţe", regizat de Jang In Hak, la al cărui scenariu a colaborat liderul Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Jong-Il, va fi proiectat la Bucureşti în timpul festivalului, România fiind a doua ţară europeană, după Franţa, în care va avea loc o proiecţie a acestui film.

Ediţia de anul acesta a Fest'Asia include 40 de filme în patru secţiuni showcase:

Panorama (lungmetraje recente),

Trilogia (cele trei filme din seria "Ochiul"),

Anim'Asia (filme asiatice de animaţie) şi

Short'Asia (peste 20 de scurtmetraje recente).

Pe lângă filme, publicul festivalului va putea să se familiarizeze cu spiritul asiatic, la barul cu produse specifice Asiei care va fi amenajat în holul Cinema Scala, decorat şi el într-o manieră tipic asiatică.

Abonamentele pentru toată perioada festivalului şi cele pentru 10 proiecţii au fost puse deja în vânzare în reţeaua Bilet.ro, la preţurile de 100, respectiv 50 lei fiecare. Biletele pentru o singură proiecţie vor fi puse în vânzare după definitivarea şi anunţarea programului complet al festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici