Scurtmetrajul "Numărătoarea manuală", în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo 2011

Scurtmetrajul "Numărătoarea manuală", scris şi regizat de Daniel Sandu, a fost selecţionat în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo (22 - 30 iulie), concurând cu producţii din Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Croaţia, Turcia, Bulgaria, Ungaria.

153 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Numărătoarea manuală", în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo 2011

Scurtmetrajul "Numărătoarea manuală", în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo 2011 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Scurtmetrajul va concura pentru trofeul Heart of Sarajevo alături de un alt film scurt românesc, "Fotografia" de Victor Dragomir.

Produs de Parada Film, scurtmetrajul "Numărătoarea manuală" a avut premiera naţională anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film NexT, şi a fost selecţionat în competiţia Zilelor Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2011.

"Numărătoarea manuală" redă o zi obişnuită de muncă pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie.

Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează, iar prietenia lor se transformă în conflict.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Alexandru Georgescu şi Cătălin Stelian.

Regizorul Daniel Sandu a absolvit Facultatea de cinematografie şi televiziune, specializarea regie de film şi televiziune a Universităţii Media, iar din 2003 lucrează în televiziune ca regizor şi scenarist al unora din cele mai cunoscute seriale, precum "La Bloc", "Fete cu lipici", "Nimeni nu-i perfect".

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. A beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.

Regizorul israelian Ari Folman va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF) din acest an, care se desfăşoară în perioada 22 - 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici