Se deschid primele cinematografe 3D din România

Compania britanică The Light va lansa, în toamnă, primele două cinematografe digitale din Europa, la Bucureşi şi Oradea, cu şapte, respectiv opt săli, care dispun de facilităţi de proiecţie digitală 3D, ambele având o capacitate de până la 1.500 de locuri.

303 afișări
Imaginea articolului Se deschid primele cinematografe 3D din România

Se deschid primele cinematografe 3D din România

Dotările 3D cu care vor fi echipate sălile oferă posibilitatea de a prezenta filme variate, cu accent pe festivaluri de profil, dar şi un spectru larg de tipuri de divertisment, de la concerte live, operă şi spectacole de modă, până la meciuri de fotbal şi curse de Formula 1.

Totodată, cinematografele The Light vor pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de spaţii de relaxare, de tip lounge, fiecare cinematograf urmând să dispună de propriul bar. De asemenea, vor putea fi organizate conferinţe şi întâlniri în cadrul sălii de conferinţe special amenajate, cu tehnologii dezvoltate special în acest sens.

Primul cinematograf The Light, cel din Liberty Center din Bucureşti, va fi lansat pe 30 octombrie.

"Ne aşteptăm ca The Light să fie ancora de bază pentru Liberty Center şi Tiago Mall (locurile unde vor fi amplasate cele două cinematografe, n.red.).

Există un interes pronunţat pentru film care, în combinaţie cu o ofertă spectaculoasă de cinema, poate fi adaptat tuturor buzunarelor, vârstelor şi intereselor", a declarat Keith Pullinger, unul dintre fondatorii The Light, în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, acesta a subliniat că România are un potenţial important în ceea ce priveşte cinematografia, obiectivul companiei fiind atragerea a cel puţin 500.000 de spectatori anual.

"Filmele vor fi principala noastră atracţie: de la cele mai recente superproducţii aduse de la Hollywood, până la un larg portofoliu de producţii internaţionale şi cele mai bune filme româneşti", a precizat John Sullivan, fondator The Light.

"Am înfiinţat The Light Cinemas pentru a răspunde provocărilor dezvoltării tehnologiilor digitale", a mai spus Sullivan.

De asemenea, Sullivan a precizat că, într-un cinematograf, nu se simte diferenţa dintre proiecţia digitală şi cea pe 35 mm, diferenţele sunt la nivelul aplicaţiilor de care dispun spectatorii în timpul vizionării filmelor.

"Cinematograful nu este integrat total în termeni digitali. Dar lucrurile se vor schimba, creşte şi numărul filmelor făcute direct pe digital, dar şi dotările din sălile de cinema", a declarat regizorul Cristi Puiu, invitat la conferinţa de presă.

De asemenea, Puiu a afirmat că, alături de Mandragora (casa sa de producţie, n.r.), îşi propune lansarea unui centru al filmului, care se vrea o "alternativă la cinematecă", acest centru urmând să fie echipat digital, lucru posibil, a spus el, dacă va exista finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici