Seară specială dedicată lui Jean-Paul Belmondo, la Festivalul de la Cannes

O seară specială în onoarea actorului francez Jean-Paul Belmondo va fi organizată în cadrul celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, pe 17 mai, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului.

58 afișări
Imaginea articolului Seară specială dedicată lui Jean-Paul Belmondo, la Festivalul de la Cannes

Seară specială dedicată lui Jean-Paul Belmondo, la Festivalul de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem fericiţi că a acceptat să asiste la seara festivă organizată pentru a saluta talentul şi itinerariul lui artistic", au declarat Gilles Jacob şi Thierry Frémaux - preşedintele, respectiv delegatul general al Festivalului de la Cannes.

Registrul său artistic, carisma personalităţii sale, precizia jocului lui actoricesc, ironia cuvintelor sale, uşurinţa mişcărilor şi alura sa au făcut ca el să devină, alături de Jean Gabin şi Michel Simon, unul dintre cei mai mari actori francezi din toate timpurile, se afirmă în comunicatul emis, miercuri, de organizatorii festivalului.

Înconjurat de prieteni şi de admiratori, Jean-Paul Belmondo, care va împlini în curând 78 de ani, va asista pe 17 mai la premiera documentarului semnat de Vincent Perrot şi Jeff Domenech intitulat "Belmondo, Itinéraire...", a cărui proiecţie va fi urmată de un dineu şi o petrecere.

Jean-Paul Belmondo a suferit, în 2001, un grav accident cerebral, care i-a provocat o paralizie parţială. În pofida acestor fapte, actorul a început, recent, să lucreze la filmul "Un homme et son chien", în regia lui Francis Huster. Filmele în care a jucat Belmondo au fost unele dintre producţiile cu cele mai mari încasări din cinematografia franceză până la mijlocul anilor '80.

Cel mai recent film al lui Woody Allen, "Midnight in Paris", în care apare şi prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, va fi proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, pe 11 mai.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 11 - 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici