Sebastian Ghiţă: Asesoft va prelua 80% din profitul Realitatea Media

Asesoft are ca obiectiv "performanţa managerială" a Realitatea Media în următorii cinci ani, urmând ca profitul să fie împărţit între Asesoft (80%) şi Realitatea Media (20%), a declarat pentru MEDIAFAX Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft.

82 afișări

Compania Asesoft a anunţat, luni, că a preluat managementul Realitatea Media, intenţionând să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a declarat pentru MEDIAFAX că Asesoft a preluat "toate activităţile care privesc buna funcţionare" a Realitatea Media, respectiv "strategie, politici, bani, angajări, dezvoltare".

"Acţionarul îşi vede de proprietate, acţiuni, iar Asesoft de performanţa managerială. Contractul vizează strict o perioadă de cinci ani şi nu are nicio legătură cu acţionariatul. Societatea Realitatea Media, ca entitate, va rămâne la fel", a explicat Sebastian Ghiţă.

Întrebat dacă Asesoft va prelua şi pierderile Realitatea Media, Sebastian Ghiţă a spus: "Toate restanţele salariale, datoriile vor fi plătite. Compania Realitatea Media le va plăti. N-au nicio legătură pierderile contabile cu facturile neplătite. Toţi partenerii noştri care au de încasat bani de la companie, îi vor încasa".

Totodată, Sebastian Ghiţă a spus că Asesoft a preluat managementul Realitatea Media ca să facă profit. "80% din profit va fi preluat de Asesoft şi 20% de Realitatea Media", a spus Sebastian Ghiţă, precizând că "Realitatea Media va genera o rată a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeană a acestei industrii".

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, structurile de conducere de la nivelul Realitatea Media vor rămâne la fel. "Preşedintele Consiliului de Administraţie va rămâne Sorin Freciu. Eu voi avea o persoană desemnată de mine în conducerea Realitatea Media. Vor apărea noi oameni în diverse zone", a mai spus Sebastian Ghiţă.

Potrivit site-ului realitatea.net, Sebastian Ghiţă s-a întâlnit, luni, cu angajaţii Realitatea Media. El a precizat, la întâlnirea cu angajaţii Realitatea, că vrea să extindă regional Realitatea TV. Totodată, noul manager a spus că va mări salariile tuturor angajaţilor cu 7% şi că acestea vor fi plătite toate pe cartea de muncă.

"Politica editorială va rămâne în mâinile angajaţilor. Echipa de conducere va rămâne în picioare", a mai spus Ghiţă. "Treaba mea este strict pe zona economică", a explicat patronul Asesoft.

Din Consiliul de Administraţie al Realitatea Media fac parte Sorin Freciu, Dragoş Stanca şi Dragoş Nedelcu.

Prin preluarea managementului grupului Realitatea Media, "compania Asesoft, cunoscută atât pe piaţă internă, cât şi pe plan internaţional pentru calitatea serviciilor informatice, vine în întâmpinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare în vederea trecerii la emisia HD (high-definition)", se arată într-un comunicatul Asesoft remis, luni MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, compania Asesoft va pune la dispoziţia Realitatea Media atât sumele necesare acestui proces, cât şi expertiza profesională a echipelor sale de specialişti.

"Compania noastră va încerca astfel să răspundă noilor provocări tehnice şi editoriale pe care evoluţia industriei media la nivel mondial le reclamă. Asesoft este convinsă că investiţia de 75 de milioane de euro pe care o va face în decurs de cinci ani în modernizarea şi dezvoltarea operaţiunilor internaţionale ale Realitatea Media va reuşi să genereze o rată a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeană a acestei industrii", se mai spune în comunicat.

La rândul său, Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru MEDIAFAX că Asesoft se obligă, prin contractul de management semnat cu Realitatea Media, să plătească toate datoriile societăţii care deţine Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Guerrilla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici