Şeful Sony a mulţumit susţinătorilor filmului "The Interview", după atacul cibernetic

Kazuo Hirai, CEO al grupului Sony, a mulţumit luni persoanelor care au susţinut grupul nipon şi au permis astfel lansarea filmului "The Interview", ce părea compromisă de un atac cibernetic masiv comis la sfârşitul lunii noiembrie asupra studiourilor Sony Pictures.

242 afișări
Imaginea articolului Şeful Sony a mulţumit susţinătorilor filmului "The Interview", după atacul cibernetic

Şeful Sony a mulţumit susţinătorilor filmului "The Interview", după atacul cibernetic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Libertatea cuvântului, libertatea de exprimare, libertatea de asociere: acestea sunt principii importante pentru Sony şi pentru industria noastră de divertisment", a declarat Kazuo Hirai, într-o conferinţă de presă, organizată la Las Vegas, cu ocazia salonului anual dedicat produselor electronice, International CES (Consumer Electronics Show).

"Suntem mândri de partenerii noştri, pentru faptul că s-au împotrivit acţiunilor ilegale de şantaj care au vizat grupul Sony", a adăugat CEO-ul grupului, care a vorbit pentru prima dată în mod public despre acest caz.

În urma unui atac informatic masiv comis la sfârşitul lunii noiembrie, Sony Pictures a anulat într-o primă fază lansarea filmului "The Interview", o comedie ce prezintă o tentativă fictivă de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un de către CIA. Guardians of Peace (GoP), un grup de piraţi cibernetici care şi-au asumat responsabilitatea pentru acel atac informatic, au formulat atunci o serie de ameninţări, spunând că vor comite atentate contra cinematografelor care vor difuza filmul.

Lungmetrajul a fost în cele din urmă proiectat în 580 de cinematografe independente din Statele Unite ale Americii şi este disponibil pe mai multe servicii online ce oferă conţinuturi video la cerere.

"Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor care au făcut ca acest lucru să fie posibil, companiilor mass-media care au susţinut lansarea şi tuturor oamenilor care au mers la cinema pentru a vedea filmul", a adăugat Kazuo Hirai.

Statele Unite ale Americii, care au acuzat autorităţile de la Phenian că s-ar afla în spatele acelui atac cibernetic, au înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreei de Nord. Casa Albă a prevenit guvernul nord-coreean, spunând că aceste sancţiuni reprezintă doar "primul capitol" dintr-un set de măsuri ce vor fi luate împotriva pirateriei informatice.

Coreea de Nord, care a negat că s-ar afla la originea atacului cibernetic comis asupra grupului Sony, a denunţat cu tărie aceste măsuri, criticând refuzul Washingtonului de a iniţia o anchetă comună.

Potrivit site-ului boxofficemojo.com, filmul "The Interview", lansat în prima zi de Crăciun şi care îi are ca protagonişti pe actorii James Franco şi Seth Rogen, a obţinut până în prezent încasări de 4,9 milioane de dolari pe plan mondial. Pelicula a generat însă încasări de peste 15 milioane de dolari din vânzările online în prima săptămână după lansarea sa pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici