Semnificaţii istorice pentru 23 iunie

La data de 23 iunie 1763 s-a născut Joséphine Bonaparte. Aceasta a fost prima soţie a lui Napoléon Bonaparte şi prima împărăteasă a Franţei. Prin fiica ei, Hortense, a fost bunica maternă a lui Napoleon al III-lea. prin fiul ei, a fost străbunica ultimilor regi şi regine ai Suediei şi Danemarcei ca şi a ultimei regine a Greciei. Actualele case regale ale Belgiei, Norvegiei şi Luxembourgului sunt descendenţii ei.

362 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 23 iunie

Joséphine Bonaparte


1846    - S-a născut George Sax, inventatorul saxofonului.


1860    - A fost înfiinţat Serviciul Secret al Statelor Unite ale Americii.


1867    - S-a născut istoricul Iulian Martian, membru al Academiei Române (m. 26 octombrie 1937)


1910    - S-a născut dramaturgul Jean Anouilh (opere: "Invitaţie la castel", "Ciocârlia", " Micuţa Molière") (m. octombrie 1987)


1912    - S-a născut matematicianul Alan Turing, pionier al informaticii. A realizat o contribuţie interesantă la dezbaterea privind inteligenţa artificială - Testul Turing. (m. iunie 1954)


1944    - A murit, la Londra, pictorul român Arthur Segal. (n. 23 iulie 1875)


1961    - A intrat în vigoare Tratatul asupra Antarcticii, elaborat în anul 1959. Tratatul bloca, pe o perioada de 30 de ani, pretenţiile oricărui stat la o suveranitate teritorială în Antarctica.


1995    - S-a deschis Bursa de Mărfuri Bucureşti.


1995    - Încetează din viaţă doctorul Jonas Salk, creatorul primului vaccin împotriva poliomielitei. (n. 28 octombrie 1914)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici