Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 martie

Pe data de 10 martie, zi dedicată realizărilor în domeniul comunicaţiilor, se inaugurează prima linie telegrafică din România.

1040 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 martie

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 martie (Imagine: www.etc.tuiasi.ro)

1291 - Românii din Transilvania sunt menţionaţi, pentru prima dată, ca participanţi la Dieta specială convocată de regele Ungariei, Andrei al III-lea, la Alba Iulia.

1544 - S-a născut poetul renascentist italian Torquato Tasso (m. 25 aprilie 1595, Roma). Cea mai cunoscută operă a sa este epopea în versuri "La Gerusalemme liberata" ("Ierusalimul eliberat", 1581).

 

1702 - A apărut (până în 1735), la Londra, primul cotidian englez, "Daily Courant".

 

1855 - Se inaugurează linia telegrafică Bucureşti-Giurgiu.

 

1876 - Alexander Graham Bell a realizat prima convorbire telefonică.

 

1908 - A încetat din viaţă scriiitorul italian Edmondo de Amicis.

 

1936 - A încetat din viaţă Garabet Ibrăileanu, critic, istoric şi teoretician literar. (n. 23 mai 1871).

 

1993 - Regizorului roman Dan Piţa i-a fost decernată de către guvernul francez distincţia "Officier de l'ordre des arts et des lettres", pentru merite în domeniul culturii.

 

2002 - A încetat din viaţă inginerul german Rudolf Hell, considerat inventatorul faxului.

 

2003 - Departamentul american al Comerţului a acordat României statutul de ţară cu economie de piaţă, titlu care a intrat în vigoare la 11 martie, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial al Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici