Senso TV trece pe Internet

Senso TV va trece, începând din martie-aprilie, pe Internet, urmând să renunţe la emisia pe cablu, ca urmare a faptului că televiziunea a fost scoasă din pachetele RCS&RDS, a declarat pentru MEDIAFAX Andrei Garici, producător general al postului.

25 afișări
Imaginea articolului Senso TV trece pe Internet

Sursa: http://www.sensotv.ro/

"Ne vom muta pe internet. Avem în lucru un proiect nou, pe care-l vom lansa în martie-aprilie. Senso TV va fi o televiziune pe internet, care va arăta într-un fel anume şi nu va fi doar un site", a spus Andrei Garici, precizând că televiziunea va oferi în mediul online ce oferă şi pe cablu, respectiv programe de sport extrem, muzică, teatru, film, cultură underground. "Grila pe care am început-o în luna octombrie va fi completată. Vom menţine emisiunile şi vom adăuga unele noi", a spus Garici, precizând că proiectul este în lucru. El a refuzat să precizeze care va fi investiţia în noua televiziune online.

Andrei Garici a spus că proiectul de lansare a Senso TV pe internet a fost cauzat şi de faptul că pe 23 ianuarie televiziunea a fost scoasă din pachetele RCS&RDS. "RCS&RDS ne-a scos de pe cablu fără să ne anunţe, în urmă cu două săptămâni. Contractul nostru cu operatorul era ca Senso TV să fie retransmis gratuit în pachetul de bază. În urmă cu câteva luni, am fost mutaţi în pachetul extra, mai la spate, după posturi precum Cosmos TV sau Flux TV, fără să fim anunţaţi, deci ni s-a încălcat contractul. Acum am fost scoşi din toate pachetele RCS&RDS. Am trimis o solicitare să-i înrebăm de ce au făcut acest lucru, însă nu ni s-a răspuns", a mai spus Andrei Garici.

În prezent, Senso TV mai este distribuit de o serie de cablişti independenţi, în condiţiile în care şi UPC a renunţat în urmă cu trei ani să retransmită televiziunea. "Suntem într-un proces cu cei de la UPC", a spus Garici, refuzând să comenteze. "Cum să menţinem o televiziune dacă nu este văzută. Pot o sută de mii de abonaţi, spre exemplu, să-mi acopere cheltuielile?", a mai afirmat el.

Scoaterea Senso TV din pachetele RCS&RDS afectează şi personalul televiziunii, celor circa 90 de angajaţi urmând să li se rezilieze contractele. "În urma situaţiei create, 96 de oameni au rămas pe drumuri. Contractele tuturor sunt în reziliere", a mai spus Andrei Garici, precizând că nu poate spune dacă vreunul dintre angajaţi va fi folosit la proiectul online Senso TV.

Lansarea televiziunii online Senso TV va beneficia şi de o campanie de promovare, ale cărei detalii nu au fost stabilite încă, în momentul de faţă purtându-se negocieri cu câteva firme specializate.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii RCS&RDS nu au oferit un răspuns până la ora difuzării acestei ştiri.

Licenţa audiovizuală a televiziunii Senso TV este deţinută de societatea SENSO TV SRL, al cărei asociat unic este Anca Vlad, printre cele mai cunoscute femei de afaceri din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici