Şerban Pavlu: "Cea mai fericită fată din lume" prezintă lumea publicităţii

Şerban Pavlu, interpretul regizorului din filmul "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, a declarat, joi, că mulţi dintre actorii din distribuţia peliculei prezintă, practic, lumea din care fac parte - lumea publicităţii.

449 afișări
Imaginea articolului Şerban Pavlu: "Cea mai fericită fată din lume" prezintă lumea publicităţii

Actorul Şerban Pavlu: "Cea mai fericită fată din lume" prezintă lumea publicităţii

Şerban Pavlu a spus că, din perspectiva actorului, a fost tratat în diverse moduri la filmările de reclame. "Am stat câte 12 ore la filmare, ca să filmăm 20 de minute, am mâncat sandvişuri şi am băut suc", a spus actorul.

Filmul este povestea simplă a Deliei, care câştigă o maşină la un concurs organizat de o firmă ce produce răcoritoare.Pentru a intra în posesia maşinii, Delia trebuie să facă o reclamă în care să spună cum a câştigat marele premiu.

"Cea mai fericită fată din lume" devine, treptat, dintr-o comedie bazată pe atenţia maniacală concentrată asupra tipurilor umane şi detaliilor ironice şi pitoreşti, o dramă sufocantă de familie, o poveste care, în ciuda sâmburelui previzibil, atrage şi capătă dimensiuni dramatice.

Andi Vasluianu, care joacă rolul unui operator băgăcios, a spus că modelul pentru personajul său a fost Tudor Lucaciu (director de imagine, n.r.), dar, în final, a ajuns să semene, mai degrabă, cu Vivi Drăgan Vasile (director de imagine, n.r.). Personajul lui Vasluianu foloseşte, în finalul filmului, o replică "marcă- înregistrată" a lui Vivi Drăgan Vasile: "Stingeţi, strângeţi, mersi".

Regizorul filmului, Radu Jude, a spus că a ales ca din distribuţia peliculei să facă parte Andreea Boşneag, actriţă neprofesionistă, pentru că a dorit ca personajul unei tinere să nu fie jucat de o actriţă mai în vârstă.

Jude a spus că pe unii dintre actori i-a ales să facă parte din distribuţie fără casting, deoarece a lucrat mai mult cu ei de-a lungul timpului, în timp ce, pentru alţii, inclusiv pentru Vasile Muraru, a făcut casting.

"De obicei nu mă duc la castinguri", a spus Vasile Muraru. "Când m-a sunat (Radu Jude, n.r.), mi-a spus: «Vreau să faci altceva decât să te strâmbi ca la televizor»", a spus actorul. Muraru a spus că a fost impresionat de modul în care Andreea Boşneag a jucat rolul Deliei. "La un moment dat, mi-au dat lacrimile", a mărturisit acesta. "Sunt fericit că vine o generaţie nouă în cinematografie", a adăugat Muraru.

"Cea mai fericită fată din lume", a câştigat, printre altele, premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a avut premiera mondială.

Pelicula regizată de Radu Jude va fi prezentată, vineri, la Festivalul Filmului European (8 - 17 mai, Bucureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici