Sfârşitul unei ere: WINAMP se închide după 15 ani

Winamp, playerul de muzică legendar cumpărat de compania AOL în iunie 1999 pentru mai mult de 80 de milioane de dolari, va fi închis definitiv în termen de o lună, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial Winamp.

4734 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul unei ere: WINAMP se închide după 15 ani

Sfârşitul unei ere: WINAMP se închide după 15 ani (Imagine: winamp.com)

Anunţul a fost postat miercuri pe pagina Winamp.com şi confirmat în aceeaşi zi de către directorul general Geno Yoham pentru site-ul arstechnica.com:

"Winamp.com şi serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile după 20 decembrie 2013. În plus, playerele Winamp Media nu vor mai putea fi descărcate. Vă rugăm să descărcaţi cea mai nouă versiune înainte de această dată. (...) Vă mulţumim pentru că aţi susţinut comunitatea Winamp în ultimii 15 ani."

Potrivit Ars Technica, directorul general al Winamp din octombrie 2008, Geno Yoham, a confirmat miercuri informaţia, dar a refuzat să facă alte comentarii, spunând că va încerca să stabilească un interviu în curând.

În timp ce compania a refuzat să facă publice date oficiale cu privire la profit, foşti angajaţi estimează că profitul actual este de aproximativ 6 milioane de dolari pe an.

"Nu există niciun alt motiv pentru care Winamp nu ar putea fi acum în poziţia în care se află iTunes în afară de câteva cazuri de erori de management din partea AOL care au început imediat după achiziţie", a declarat primul manager general al Winamp, Rob Lord, pentru Ars Technica în 2012.

Justin Frankel, dezvoltatorul primar al Winamp, a făcut o declaraţie asemănătoare în aceeaşi perioadă pentru BetaNews, referindu-se la managementul AOL: "Sper în continuare că se vor răzgândi şi îşi vor da seama că omoară Winamp, că vor găsi o soluţie mai bună, dar AOL pare întotdeauna prea preocupat cu politica internă pentru a mai rezolva altceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici