Sina, cel mai popular portal din China, îşi reexaminează colaborarea cu Google

Sina, cel mai popular portal din China, a anunţat, joi, că îşi reexaminează colaborarea cu Google, după ce compania americană a decis să îşi închidă motorul de căutare din China şi să transfere serviciul pe site-ul din Hong Kong.

135 afișări
Imaginea articolului Sina, cel mai popular portal din China, îşi reexaminează colaborarea cu Google

Sina, cel mai popular portal din China, îşi reexaminează colaborarea cu Google

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Sina îşi reexaminează relaţia cu Google, fără să dea şi alte detalii.

"Nu au fost stabilite detaliile. Google trebuie să dea explicaţii tuturor partenerilor săi din China", a mai specificat purtătorul de cuvânt.

Google Inc. a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că va închide versiunea chineză a motorului său de căutare, disponibilă la adresa www.google.cn, şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.

Mai multe companii de internet din China au anunţat deja că încetează orice colaborare cu Google, printre care şi Tianya, unul dintre cele mai populare portaluri din China.

La finalul lunii trecute, TOM Online, companie controlată de magnatul Li Ka-Shing din Kong Kong, a anunţat că încetează orice colaborare cu motorul american, conformându-se legii chineze.

Deşi China are oficial cel mai mare număr de internauţi din lume, circa 400 de milioane, Guvernul de la Beijing monitorizează atent activitatea online a chinezilor şi cenzurează conţinuturile care nu sunt în linie cu politica partidului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici