Sir Tim Berners-Lee, inventatorul WWW-ului, vine în premieră în România în cadrul McCann/Thiess Conferences

Cel mai nou eveniment din seria McCann/Thiess Conferences – A WWVVisionary Lesson - îl aduce în premieră în România pe Tim Berners-Lee, omul care a oferit epocii moderne una dintre cele mai revoluţionare invenţii, transformând complet societatea şi modul de viaţă pentru miliarde de oameni din întreaga lume.

1109 afișări
Imaginea articolului Sir Tim Berners-Lee, inventatorul WWW-ului, vine în premieră în România în cadrul McCann/Thiess Conferences

Sir Tim Berners-Lee, inventatorul WWW-ului, vine în premieră în România în cadrul McCann/Thiess Conferences

Sir Tim Berners-Lee va vorbi în data de 12 noiembrie, în cadrul conferinţei McCann/Thiess, despre motivaţia care a stat în spatele ideii de World Wide Web şi despre felul în care a reuşit să transforme această idee în realitate.

Absolvent al Universităţii Oxford, invitatul conferinţei McCann/Thiess a inventat WWW-ul în anul 1989. Componentele dezvoltate de el la acel moment, precum URL, HTTP sau HTML, au fost rafinate pe măsură ce tehnologia s-a răspândit, fiind şi în prezent esenţiale pentru navigarea internetului.

Inventarea World Wide Web-ului a reprezentat un moment cheie în dezvoltarea Erei Informaţiei. Gândit iniţial ca un instrument de cercetare, pentru a fi utilizat de către oamenii de ştiinţă din universităţi din întreaga lume, Web-ul a devenit rapid o manieră de a comunica şi de a face schimb de informaţii (text, conţinut foto, audio sau video) pentru un public mult mai larg. El le permite utilizatorilor să interacţioneze cu mai mulţi oameni în acelaşi timp, chiar dacă aceştia se află la distanţă, cu ajutorul internetului.

"Este aproape imposibil să ne imaginăm cum ar arăta lumea fără World Wide Web. WWW sunt poate cele mai importante 3 litere din istoria recentă a civilizaţiei, cele care au transformat radical modul în care gândim, comunicăm, consumăm şi trăim", a declarat Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup România.

Tim Berners-Lee este încă parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, deţinând poziţii de conducere în numeroase asociaţii sau organizaţii ce vizează dezvoltarea continuă a acestui instrument revoluţionar. Printre altele, el este directorul Fundaţiei World Wide Web, lansată în 2009 cu scopul de a maximiza potenţialul pozitiv al Web-ului asupra umanităţii.

A treia conferinţă din serie îl va aduce în premieră în România pe sir Tim Berners-Lee, cel care, din dorinţa de a regândi felul în care oamenii accesează sau distribuie informaţii şi felul în care aceştia lucrează împreună, a dezvoltat un instrument care a devenit esenţial pentru societatea modernă.

Conferinţa McCann/Thiess, A WWVVisionary Lesson, este organizată de McCann Worldgroup România şi Thiess Holding, cu susţinerea sponsorului media - PRO TV, şi a sponsorilor oficiali, BRD Groupe Société-Générale şi UPC Business.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici