Site-ul francez Allociné vrea să îşi vândă participaţia pe care o are la portalul rus Kinopoisk.ru

Site-ul francez de filme şi seriale Allociné, care ar putea fi achiziţionat de societatea de investiţii Fimalac, şi-a scos la vânzare pachetul de 40% de acţiuni pe care le deţine la portalul rus Kinopoisk.ru.

52 afișări
Imaginea articolului Site-ul francez Allociné vrea să îşi vândă participaţia pe care o are la portalul rus Kinopoisk.ru

Site-ul francez Allociné vrea să îşi vândă participaţia pe care o are la portalul rus Kinopoisk.ru

Conform AFP, care citează cotidianul rus Kommersant, banca VTB Capital din Rusia a fost însărcinată să găsească un cumpărător pentru acţiunile pe care Allociné le deţine la site-ul specializat în difuzarea de filme şi seriale Kinopoisk.ru.

Totodată, potrivit publicaţiei Kommersant, această tranzacţie ar putea să crească valoarea site-ului Kinopoisk.ru - care atrage peste 16 milioane de utilizatori pe lună - la circa 50 de milioane de dolari, de peste zece ori mai mult faţă de 2009, când Allociné a preluat 40% din acţiunile portalului rus.

În prezent, pachetul majoritar de acţiuni la Kinopoisk.ru (60%) este deţinut de fondatorii site-ului - Vitaliï Tatsiï şi Dmitri Soukhanov.

Informaţia privind vânzarea participaţiei pe care o are la portalul Kinopoisk.ru vine în contextul în care şi site-ul Allociné ar putea fi cumpărat de fondul de investiţii Fimalac.

Fimalac, un fond de investiţii controlat de miliardarul Marc Ladreit de Lacharrière, a anunţat pe 10 iulie că poartă negocieri exclusive pentru a prelua Allociné de la fondul american de investiţii Tiger Global Management.

Site-ul Allociné a fost lansat în 1993, fondatorii săi fiind Jean-David Blanc şi Patrick Holzman. Din 2007, Allociné este deţinut de Tiger Global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici