Societatea TV România BV (Olanda) a ieşit din acţionariatul televiziunii B1

TV România BV (Olanda) a ieşit din acţionariatul televiziunii B1, acţiunile pe care le deţinea - 9,6786% - fiind distribuite la Brazen Limited Liability Company (SUA), potrivit unei notificări remise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

14 afișări

În mod concret, societatea B1 TV Channel, care operează licenţa audiovizuală a televiziunii B1, a notificat CNA că societatea TV România BV (Olanda) nu mai figurează în acţionariatul său.

Acţiunile pe care le deţinea la B1 societatea TV România BV (Olanda), respectiv 9,6786%, au fost cedate societăţii Brazen Limited Liability Company (SUA).

În aceste condiţii, acţionariatul Brazen Limited Liability Company (SUA) s-a mărit la 22,858%, faţă de 13,1794% cât a avut până în prezent.

Astfel, societatea B1 TV Channel are următorii acţionari: Sorin Oancea (50%) şi S.C. News Television (România) SRL (50%). Acţionarii societăţii News Television (România) SRL sunt: SC Dac Air SA: 54,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) - 22,858% şi SC Pavo SA: 22,571%. Potrivit reprezentanţilor CNA, toate aceste firme sunt controlate de familia Păunescu.

Pe de altă parte, în 19 mai, omul de afaceri Bobby Păunescu a declarat că 10% din acţiunile pe care le deţine familia sa la B1 vor fi preluate de omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Până în acest moment, CNA nu a fost notificat în acest sens.

Televiziunea generalistă B1 TV, controlată de familia Păunescu, a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

În 19 mai 2011, CNA a prelungit cu nouă ani licenţa B1 TV, televiziunea cu format generalist urmând să difuzeze mai multe informaţii de actualitate şi filme şi mai puţin divertisment, după cum a declarat, atunci, în şedinţa CNA Sorin Oancea, directorul general al postului.

Prelungirea cu nouă ani a licenţei B1 TV a avut loc la câteva luni după ce Sorin Oancea - fostul directorul general al televiziunii de ştiri Antena 3 - a devenit acţionar al televiziunii. Totodată, şefia Ştirilor B1 a fost preluată de Aura Ţiţirigă (fostul redactor-şef al ştirilor Antena 3).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici