"South Park" parodiază Facebook-ul

Cel mai recent episod al serialului de animaţie "South Park", care a rulat joi seară, în Statele Unite ale Americii, parodiază reţeaua de socializare Facebook şi felul în care oamenii se lasă acaparaţi de acest site, informează blogul Media Monkey al Media Guardian.

142 afișări
Imaginea articolului "South Park" parodiază Facebook-ul

"South Park" parodiază Facebook-ul

Serialul "South Park" este cunoscut pentru faptul că a forţat întotdeauna limitele, trecând dincolo de prejudecăţile sociale, iar cel mai recent episod al său confirmă acest lucru.

În acest episod, personajele Kyle, Kenny şi Cartman decid să îşi facă fiecare o pagină pe platforma Facebook. Pe de altă parte, prietenul lor Stan spune că el nu vrea să fie unul dintre acei oameni care "stau şase luni pe Facebook şi nu au niciun prieten". Astfel, Kyle, Kenny şi Cartman decid să facă ei o pagină pentru Stan pe Facebook, care devine un succes uriaş. În final, Stan este absorbit de Facebook şi ajunge într-o lume tehnologică, care este şi ea o parodie, la adresa filmului "Tron".

De asemenea, pentru a pune în evidenţă şi a ironiza persoanele aproape dependente de Facebook, pe parcursul episodului mai mulţi copii din orăşelul South Park aleargă pe străzi implorând oamenii să fie prieteni cu ei pe Facebook.

"South Park", serialul de desene animate destinat adulţilor şi care prezintă aventurile unui grup de copii dintr-o staţiune montană din statul american Colorado, a generat numeroase controverse de la debutul său, prin parodierea celebrităţilor, politicienilor, clericilor, căsătoriei între homosexuali şi a unor lideri politici, precum Saddam Hussein şi Vladimir Putin.

"South Park" a devenit renumit pentru atacarea deschisă, provocatoare şi fără menajamente a subiectelor controversate, cum ar fi avortul, homosexualitatea, violenţa şi sexul în mass-media, religia, dar şi pentru abordarea subiectelor la ordinea zilei în jurnalele de ştiri: războiul din Irak, alegerile prezidenţiale din 2000 şi 2004, inundaţiile din New Orleans din 2005 sau, mai recent, decesul lui Michael Jackson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici