Spectacole de Ionesco şi Vişniec, în secţiunea internaţională a FestCO 2008

Trei spectacole de Eugen Ionesco - "Cântăreaţa cheală", "Scaunele" şi "Lecţia" şi unul de Matei Vişniec vor fi prezentate în secţiunea internaţională a celei de-a şasea ediţii a Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2008, care va avea loc în perioada 6-8 aprilie.

22 afișări
Imaginea articolului Spectacole de Ionesco şi Vişniec, în secţiunea internaţională a FestCO 2008

Spectacole de Ionesco şi Vişniec, în secţiunea internaţională a FestCO 2008

Festivalul este organizat de Teatrul de Comedie împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii şi Cultelor, în perioada 6-8 aprilie (secţiunea internaţională) şi 18-24 mai (secţiunea naţională).

În secţiunea internaţională vor participa companii din Marea Britanie, Franţa şi Republica Irlanda, iar textele sunt semnate de Eugene Ionesco şi Matei Vişniec. Compania irlandeză Blue Raincoat va prezenta două spectacole - "Cântăreaţa cheală" (duminică, 6 aprilie, la Sala Mare a Teatrului de Comedie) şi "Scaunele" (luni, 7 aprilie), ambele în regia lui Niall Henry.

Tot luni, la Sala Studio, se va monta "Lecţia" de Eugène Ionesco, în regia lui Max Lewendel, spectacol al companiei Icarus Theatre Collective, din Londra, Marea Britanie.

Cel de-al patrulea spectacol aparţine regizorului francez Charles Lee, care va pune în scenă, marţi, la Sala Mare, "Bătrânul clown cu inima fugară" de Matei Vişniec. De asemenea, dramaturgul francez de origine română îşi va lansa, marţi, volumul de teatru scurt "Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu", apărut la editura Paralela 45.

Spectacolele se joacă în limbile engleză sau franceză şi sunt supratitrate în limba română.

Pe 24 mai vor fi anunţate, în cadrul Galei Comediei Româneşti, atât premiile festCO 2008, cât şi textele câştigătoare ale Concursului de Comedie Românească.

Noutatea acestei ediţii o constituie valorificarea, din punct de vedere cultural, a centrului istoric, prin prezentarea, în spaţii neconvenţionale, a unor spectacole incluse în secţiunea Off a festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici