Spectacolul "Miercurea lejeră" deschide proiectul "Amprenta" de la CNDB

Spectacolul "Miercurea lejeră", de Maria Baroncea şi Eduard Gabia deschide seria de evenimente desfăşurate sub titlul "Amprenta", în mai, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB).

83 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Miercurea lejeră" deschide proiectul "Amprenta" de la CNDB

Spectacolul "Miercurea lejeră" deschide proiectul "Amprenta" de la CNDB (Imagine: Mediafax Foto)

"Miercurea lejeră", care va avea prima reprezentaţie miercuri, propune un tip de spectacol în timp real, în care orice elaborare sau prestabilire sunt excluse. În spectacol, coregrafii expun momentele de improvizaţie artistică "lipsită de constrângerile şi stresul unui spectacol lucrat o perioadă" în faţa publicului.

Gabia descrie "Miercurea lejeră" ca pe "un spectacol care, neavând un trecut, nu trebuie sa aibă nici viitor, doar un prezent - acum".

Eduard Gabia s-a născut în 1979 şi este absolvent al Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti. A beneficiat de burse de studiu la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin/Tanz im August, KaaiTheater (Belgia) şi Dance Theatre (New York). A colaborat cu coregrafii Karine Ponties, Charles Linehan, Thomas Lehmen, Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Yoshiko Chuma.

Piesele sale personale au fost programate la Festivalul Mercat de Flores (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), ImpulsTanz Festival (Viena), 4+4 Days in Motion Festival (Praga), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier.

Maria Baroncea este absolventă a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" şi a UNATC - secţia Coregrafie. A participat la ateliere de dans contemporan conduse de Milli Bitteli, Mark Tompkins, Nuno Rebelo şi Vera Mantero. A lucrat cu coregrafii Frankfurter Kuche, Mihai Mihalcea, Manuel Pelmuş. Este beneficiară a burselor Internationales Tanzfest Berlin Tanz im August şi danceWeb - Festivalul Internaţional Impustanz - Viena.

Proiectul "Amprenta", care îl are ca invitat special pe coregraful Mihai Mihalcea, include spectacole ca "Stars High in Amnesia's Sky" (care vor avea reprezentaţii pe 10 şi 17 mai) şi "Remix/You Come to See the Show..." (23 mai), semnate de artist.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect, vor mai fi prezentate spectacolele "Nespus", realizat de Mihai Mihalcea şi invitaţii săi, pe 11 mai, şi "Odă artificialului" de Maria Baroncea, pe 14 şi 15 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici