Spotul de prezentare a Festivalului "George Enescu", difuzat de CNN până pe 19 mai - VIDEO

Spotul de prezentare a Festivalului "George Enescu" este difuzat, până pe 19 mai, de postul de televiziune american CNN, evenimentul fiind parte a unei ample campanii de promovare pe care organizatorii o desfăşoară în parteneriat cu CNN, atât pe TV, cât şi online, încă de la sfârşitul lui 2012.

752 afișări
Imaginea articolului Spotul de prezentare a Festivalului "George Enescu", difuzat de CNN până pe 19 mai - VIDEO

Spotul de prezentare a Festivalului "George Enescu", difuzat de CNN până pe 19 mai - VIDEO

Festivalul "George Enescu" a fost prezent, de asemenea, şi pe site-ul televiziunii de ştiri Euronews, într-o primă etapă a campaniei de promovare internaţională, în perioada 15 februarie - 14 martie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Spotul de prezentare este difuzat de CNN începând cu data de 22 aprilie.

De asemenea, bannerele festivalului de pe site-ul Euronews au însumat un număr total de peste 190.000 de accesări. În acelaşi timp, în perioada noiembrie - decembrie 2012, spotul Festivalului Internaţional "George Enescu" 2013 a fost difuzat de Euronews de 102 ori.

CNN şi Euronews sunt principalii parteneri media internaţionali ai Festivalului "George Enescu" 2013. În 2011, Euronews a acreditat şi a trimis un reporter special pentru a acoperi evenimentele din respectiva ediţie a festivalului şi a difuzat un număr de cinci reportaje din Bucureşti. Un reporter Euronews va fi prezent şi la ediţia din 2013 a festivalului.

Festivalul Internaţional "George Enescu" este unul din marile evenimente culturale internaţionale organizate de România şi un adevărat brand cultural de ţară.

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc la ediţia de anul acesta a festivalului, în perioada 1 - 28 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară - Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Ediţia din 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoşi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten - comemoraţi în acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creaţiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucureşti în interpretarea unică a unor artişti şi orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic şi Academy Saint Martin in the Fields.

Programul ediţiei din 2013 se ridică la nivelul evenimentelor internaţionale de acest gen, consolidând poziţia României ca gazdă a unuia din cele mai importante festivaluri din lume. Pe scena festivalului vor urca în acest an unele cele mai importante personalităti ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin. Cunoscutul actor român Marcel Iureş va debuta ca narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în cantata "Gurre-Lieder", o producţie muzicală fără precedent, în cadrul ediţiei 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediţii a festivalului, formaţii şi artişti precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la Bucureşti, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich şi Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka; Vortice Dance Company.

Pe 14 februarie, Guvernul a anunţat printr-un comunicat că ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional "George Enescu", eveniment care se desfăşura în cadrul Festivalului "George Enescu", a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc alternativ, o dată la doi ani.

Festivalul "George Enescu" a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul "George Enescu" este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici