STUDIU: Americanii folosesc două ore pe zi telefoanele mobile, însă doar 23 de minute pentru a conversa

Americanii folosesc telefoanele mobile, în medie, două ore pe zi, din care doar 23 de minute sunt acordate conversaţiilor, potrivit unui studiu publicat marţi în Statele Unite ale Americii.

161 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Americanii folosesc două ore pe zi telefoanele mobile, însă doar 23 de minute pentru a conversa

STUDIU: Americanii folosesc două ore pe zi telefoanele mobile, însă doar 23 de minute pentru a conversa (Imagine: Shutterstock)

Alte 20 de minute pe zi sunt dedicate transmiterii de mesaje de pe telefoanele mobile, 18 minute - verificării e-mailului, 16 minute - navigării pe diverse site-uri şi 11 minute - verificării conturilor de pe reţelele sociale.

"Este impresionant să vezi cum sunt folosite telefoanele inteligente de deţinătorii lor, mai mult ca o platformă de date şi informaţii şi mai puţin pentru scopul iniţial al smartphone-ului", a declarat Shawn DuBravac, de la Consumer Electronics Association (CEA), care a comandat sondajul.

Trei sferturi din persoanele interogate în cadrul acestui sondaj au spus că obişnuiesc să folosească şi o aplicaţie pentru a afla starea vremii, acesta fiind, de altfel, unul dintre cele mai utilizate programe, potrivit studiului.

Sondajul a mai dezvăluit faptul că 53% din utilizatorii de telefoane mobile se folosesc de aceste dispozitive pentru a face cumpărături online.

Acelaşi studiu mai arată că 45% din persoanele chestionate au de gând să cumpere un telefon inteligent în următoarele 12 luni, în timp ce 66% dintre utilizatorii de internet deţin un smartphone din luna august 2013.

Dintre cei care nu au un smartphone, 61% au spus că plănuiesc să îşi cumpere unul la un moment dat.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de persoane adulte din SUA, în perioada mai-august 2013. Potrivit CEA, nu a fost calculată nicio marjă de eroare, întrucât studiul are la bază răspunsurile unor persoane voluntare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici