"Studiu pentru un portret" de Tonitza, vândut la licitaţie pentru o sumă record

Lucrarea "Studiu pentru un portret", de Nicolae Tonitza, a fost vândută duminică, în cadrul licitaţiei casei Monavissa, contra sumei de 320.000 de lei, preţul de pornire fiind de 172.000 de lei, devenind astfel cea mai scumpă pictură vândută într-o licitaţie publică, susţin organizatorii acesteia.

19 afișări
Imaginea articolului "Studiu pentru un portret" de Tonitza, vândut la licitaţie pentru o sumă record

"Studiu pentru un portret" de Tonitza, vândut la licitaţie pentru o sumă record

În aceeaşi licitaţie s-au mai vândut tablourile "Nud", de Theodor Pallady, pentru suma de 92.000 de lei (preţ de pornire 40.000 de lei), "Lotca Albastră", de Constantin Artachino, la preţul de de 24.000 lei.

De asemenea, o lucrare de Ion Theodorescu Sion s-a vândut pentru suma de 23.000 de lei (preţ de pornire 13.000 de lei), Brăduţ Covaliu - 5.000 de lei, Dem Iordache - 8.400 de lei, Rudolf Schweitzer Cumpăna - 12.800 de lei, Ion Pantelie Stanciu - 5.800 de lei, Jean Cheller - 8.600 de lei, Lucian Grigorescu - 9.000 de lei etc.

La categoria artă contemporană s-au vândut lucrările "Revelaţie II", de Petre Velicu, cu preţul de 9.000 de lei, "Nud în atelier", de Wanda Sachelarie, cu suma de 4.000 de lei şi "Peisaj fantastic" de Semproniu Iclozan, cu suma de 3.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici