Suceava: Peste 500 de fotografi din 36 de ţări, la Salonul Internaţional de Artă Fotografică

Un număr de 548 de fotografi din 36 de ţări s-au înscris la cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică "Bucovina Mileniul III", cu 3.752 de lucrări, organizatorii spunând ca este vorba despre o participare record, transmite corespondentul MEDIAFAX.

105 afișări
Imaginea articolului Suceava: Peste 500 de fotografi din 36 de ţări, la Salonul Internaţional de Artă Fotografică

Suceava: Peste 500 de fotografi din 36 de ţări, la Salonul Internaţional de Artă Fotografică (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Salonului Internaţional de Artă Fotografică "Bucovina Mileniul III", Ovidiu Ambrozie Bortă, manifestarea, care este organizată de Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina şi Consiliul Judeţean Suceava şi care a ajuns la cea de-a XI-a ediţie, este deschisă tuturor artiştilor fotografi din ţară şi străinătate.

Bortă a spus că la ediţia din acest an a salonului, care are două secţiuni: Open şi Travel, s-au înscris 548 de artişti fotografi din 36 de ţări, data limită de trimitere a lucrărilor fiind 31 august.

Astfel, la secţiunea Open au fost înscrise în concurs 2.040 de lucrări de artă fotografică, iar la secţiunea Travel 1.752 de lucrări, cu un total de 3.792 fotografii.

"La această ediţie au participat un număr record de artişti fotografi cu cel mai important număr de lucrări fotografice intrate în concurs de până acum", a spus Bortă.

El a precizat că juriul internaţional al salonului se va întruni, în perioada 22-28 septembrie 2014, pentru a premia cele mai bune lucrări de artă fotografică intrate în concurs.

Bortă a mai spus că vor fi acordate şase medalii FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique), 12 menţiuni, şase medalii AAFR (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România), precum şi 12 menţiuni AAFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici