Tabăra europeană de sculptură în lemn, la Sibiu

Zece proiecte de sculptură vor fi realizate în Muzeul în aer liber "Astra" din Sibiu, în perioada 3 – 23 septembrie, în cadrul Taberei europene de sculptură monumentală în lemn "Euro - Sculpt 2007", la care participă artişti din patru ţări.

10 afișări
Imaginea articolului Tabăra europeană de sculptură în lemn, la Sibiu

Tabăra europeană de sculptură în lemn, la Sibiu

În urma selecţiei a 51 de proiecte de sculptură monumentală în lemn transmise organizatorilor de sculptori din zece ţări europene, au fost alese zece proiecte. Majoritatea proiectelor câştigătoare aparţin unor sculptori din România, la care se adaugă trei proiecte aparţinând unor sculptori din Germania, Olanda şi Turcia.

Cele zece proiecte de sculptură vor fi realizate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în două ateliere amenajate în aer liber, în contextul expoziţiei monumentale de arhitectură şi tehnică populară.

"Întreg procesul de elaborare grafică şi realizare fizică a sculpturilor va putea fi vizionat de către vizitatorii care vor trece poarta muzeului în perioada 3-23 septembrie. La finalizarea lucrărilor sculpturile realizate vor fi amplasate de o parte şi de alta a «Aleii Călăreţilor», în incinta muzeului, întregind astfel galeria de sculpturi monumentale pe care o deţine Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale «ASTRA» în Dumbrava Sibiului", a declarat, vineri, directorul adjunct al Muzeului, Ion Olaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici