Tablou de Munch, vândut la un preţ record de 30 de milioane de dolari

Pânze de Edvard Munch şi Fernand Léger au stabilit recorduri de preţ în cursul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's la New York, miercuri seara, fiind adjudecate pentru 30 şi, respectiv, aproape 40 de milioane de dolari.

77 afișări
Imaginea articolului Tablou de Munch, vândut la un preţ record de 30 de milioane de dolari

Tablou de Munch, vândut la un preţ record de 30 de milioane de dolari

"Etude pour La Femme en Bleu'" de Fernand Léger a fost achiziţionat pentru suma de 39,2 milioane de dolari, în timp ce tabloul lui Munch "Fete pe pod", descris de Sotheby's drept "una dintre compoziţiile cele mai populare şi lirice ale artistului", s-a vândut pentru 30,8 milioane de dolari.

O pictură de Alberto Giacometti, "Portretul lui Caroline", a fost adjudecată pentru suma record de 14,6 milioane de dolari.

Cu o zi înainte, opere de Claude Monet şi Auguste Rodin au fost vândute pentru sume record în cadrul unei licitaţii organizate la New York de casa Christie's.

Seria de recorduri ar putea calma neliniştile în legătură cu starea pieţei de artă manifestate de unii specialişti, care cred că aceasta a căzut victimă efectelor crizei imobiliare şi a creditelor din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici