Tablourile în valoare de 112 milioane de euro, furate în Elveţia, descoperite de poliţie

Cele patru tablouri furate, pe 10 februarie, dintr-un muzeu din Zurich, Elveţia, evaluate la suma de 112 milioane de euro, au fost descoperite în parcarea unui spital din oraş, potrivite presei locale, informează BBC.

3 afișări
Imaginea articolului Tablourile în valoare de 112 milioane de euro, furate în Elveţia, descoperite de poliţie

"Comte Lepic et ses filles" de Edgar Degas (1871)

Poliţia din Zurich a sigilat zona din jurul Spitalului universitar de psihiatrie, după ce s-a descoperit o maşină suspectă.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al poliţiei a refuzat să spună dacă descoperirea are legătură cu unul dintre cele mai mari furturi de obiecte de artă, care a avut loc săptămâna trecută, la un muzeu din Zurich.

Cele patru opere de artă furate, "Les coquelicots près de Vétheuil" de Claude Monet (1879), "Comte Lepic et ses filles" de Edgar Degas (1871), "Branche de marronnier en fleurs" de Vincent Van Gogh (1890) şi "Le garçon au gilet rouge" de Paul Cézanne (1888), au fost furate de la muzeul Collection E.G. Bührle.

Postul de televiziune local TeleZuri a citat un martor care spunea că în maşina suspectă se aflau trei tablouri care purtau numele muzeului.

Postul Radio 24 a citat, de asemenea, un martor, angajat al spitalului, care a spus că în maşină se aflau patru tablouri.

Poliţia a examinat maşina suspectă, de culoare albă, şi a indicat că va oferi mai multe informaţii după o cercetare mai atentă a acesteia.

Valoarea tablourilor face din acest jaf unul dintre cele mai grave comise în lume, în ultimii 20 de ani.

Potrivit poliţiei, tablourile nu pot fi vândute pe piaţa de artă legală. Autorităţile nu au exclus ipoteza ca furtul să fi fost comandat pentru a se putea cere o răscumpărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici