Teatrele Metropolis şi Act îşi deschid cafenele culturale

"Phonic Cafe", un loc în care vizitatorii pot asculta piese de teatru la căşti, şi o bibliotecă-ceainărie se vor deschide la Teatrul Metropolis şi, respectiv, la Teatrul Act, potrivit reprezentanţilor teatrelor.

146 afișări
Imaginea articolului Teatrele Metropolis şi Act îşi deschid cafenele culturale

Teatrele Metropolis şi Act îşi deschid cafenele culturale (Sursa: Mediafax Foto)

"Phonic Cafe" de la Teatrul Metropolis se va face sub brandul Metropolitan Cafe. "Sperăm ca până la finalul acestei luni să funcţionăm", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al teatrului, Monica Iancu. La cafenea se va asculta teatru radiofonic şi se vor organiza diferite evenimente.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a declarat pentru MEDIAFAX, la începutul anului, că prin deschiderea cafenelei, instituţia vrea să devină mai deschisă pentru public.

Înfiinţat la sfârşitul anului 2006, Metropolis a înlocuit Theatrum Mundi, fiind gândit ca un teatru unde vor lucra cu precădere creatorii tineri. Astfel, după circa un an de reparaţii ale clădirii de pe strada Mihai Eminescu, nr. 89, Teatrul Metropolis s-a deschis în luna noiembrie a anului trecut.

La Teatrul Act, biblioteca-ceainărie este posibil să se deschidă la sfârşitul lunii, la etajul al doilea al clădirii din Calea Victorie, unde funcţionează teatrul. Potrivit Ioanei Moldovan, spaţiul va avea, în afară de cărţi, internet wireless. Lucrările pentru amenajarea spaţiului nu s-au finalizat încă.

Teatrul Act a apărut în peisajul teatrelor bucureştene în 1995, la iniţiativa unui grup de oameni de cultură din care făcea parte şi actorul Marcel Iureş, directorul actual al teatrului. Trei ani mai târziu, a fost inaugurat spaţiul din Calea Victoriei, o dată cu premiera spectacolului "Cetatea Soarelui" după Tommasso Campanella, în regia lui Mihai Măniuţiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici