Teatru-instalaţie, cu Stan's Cafe, la FNT

Compania britanică Stan's Cafe prezintă două spectacole de teatru-instalaţie, "Purificarea lui Constance Brown" şi "Dintre toţi oamenii din lume", în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), informează organizatorii.

37 afișări
Imaginea articolului Teatru-instalaţie, cu Stan's Cafe, la FNT

Teatru-instalaţie, cu Stan's Cafe, la Festivalul Naţional de Teatru

Considerată una dintre cele mai inovatoare companii din Marea Britanie, Stan's Cafe îşi plasează producţiile la limita dintre teatru şi instalaţie, construindu-le astfel încât spectatorii să fie obligaţi să participe, fie printr-o implicare afectivă specială, fie prin interacţiunea directă, dar subtilă şi imprevizibilă cu "lumea din spatele cortinei".

"The Cleansing of Constance Brown/ Purificarea lui Constance Brown" este o variantă prescurtată a istoriei lumii văzută prin prisma a ceea ce se întâmplă pe un coridor, o inedită demonstraţie fără cuvinte, dar plină de suspans.

Producţia a fost jucată la Festivalul de la Edinburgh, anul trecut, şi este completată la Bucureşti de o instalaţie cu orez, "Of All the People in All the World/ Dintre toţi oamenii din lume".

Instalaţia foloseşte boabe de orez pentru a da viaţă unor statistici de multe ori abstracte. Fiecare bob înseamnă un om de pe Pământ, transcriere în plan concret a ideii de individ în raport cu o mulţime din care face sau nu face parte. În total câteva tone de boabe de orez vor "vorbi" despre câţi oameni au fost implicaţi în diferite acţiuni ce au marcat istoria. Instalaţia va putea fi vizitată la Sala Dalles, între 3 şi 7 noiembrie.

Spectacolul "The Cleansing of Constance Brown/ Purificarea lui Constance Brown" se va juca tot la Sala Dalles, între 3 şi 7 noiembrie, de la ora 21.00.

Festivalul se deschide, sâmbătă, cu spectacolul "Sunetul tăcerii/ The Sound of Silence", în regia lui Alvis Hermanis, pe muzică de Simon and Garfunkel, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Festivalul va include nouă secţiuni: Spectacole româneşti de top, Spectacole invitate din străinătate, Debut, Nopţile Teatrului Independent, Spectacole de dans, Conferinţe, Lansări de carte, Piaţa de Teatru, Ateliere.

Spectacolele invitate din străinătate/ International Voices aduc în cadrul aceluiaşi eveniment realităţi teatrale diferite din Franţa, Rusia, Marea Britanie, Germania şi Letonia.

Printre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru se numără regizori de renume, precum Richard Foreman, Kama Ginkas, Joel Pommerat şi Lev Erenburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici