Teatrul Nottara iese în stradă cu festivalul "De drag de Bucureşti"

Teatrul Nottara va organiza, vineri, sâmbătă şi duminică, festivalul "De drag de Bucureşti", care se va desfăşura între zidurile de la Curtea Veche, unde vor fi prezentate spectacole de teatru, concerte, filme, show-uri de magie, conferinţe şi expoziţii.

28 afișări
Imaginea articolului Teatrul Nottara iese în stradă cu festivalul "De drag de Bucureşti"

Cântăreaţa Maria Răducanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să fie o mică sărbătoare a Bucureştiului", a declarat Mircea Diaconu, directorul Teatrului Nottara.

"Se numeşte «De drag de Bucureşti» şi pentru că la noi în teatru există un spectacol dedicat care se numeşte chiar aşa", a mai spus el, adăugând că festivalul va continua şi în următorii ani.

Reprezentanţii Nottara au mai spus că acestă manifestare este un "prolog" la ceea ce îşi doresc ei să realizeze pe viitor, în teatru.

Festivalul va debuta vineri, printre evenimentele programate numărându-se spectacolul de teatru "Fior d'amor în Bucureşti", al Teatrului Masca, un concert de muzică românească susţinut de formaţia Trei Parale, precum şi spectacolul "Ritmuri", al Teatrului Nottara.

Sâmbătă, evenimentul va fi deschis de o conferinţă susţinută de Adrian Majuru, pe tema "Povestea unei geografii umane".

Aceasta va fi urmată de un show de magie, dar şi de o serie de concerte: unul semnat de Maria Răducanu, un altul de muzică medievală şi tradiţională prezentat de trupa Truverii, precum şi recitaluri Eiuneia, Doru Stănculescu şi Marius Mihalache.

Seara se va încheia cu proiecţia filmului "Restul e tăcere", al regizorului Nae Caranfil.

În ultima zi a festivalului vor avea loc o conferinţă, intitulată "Să vorbim istorie", susţinută de Ionel Ioniţă, prezentarea proiectului "Verona" de către Ordinul Arhitecţilor şi vernisajul unei expoziţii aparţinând elevilor de la Liceul "Tonitza".

Festivalul se va încheia cu un "Bal (re)strâns şi (de)mascat cu surprize".

Potrivit organizatorilor, în cazul în care va ploua, evenimentele se vor muta în sălile Teatrului Nottara.

Intrarea la toate spectacolele este gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici