Televiziune pe internet: Disney a încheiat un acord cu operatorul prin satelit Dish

Grupul american Disney a încheiat un acord cu operatorul prin satelit american Dish Network, care deschide calea pentru difuzarea posturilor sale pe internet, în afara unui abonament de televiziune tradiţional.

110 afișări
Imaginea articolului Televiziune pe internet: Disney a încheiat un acord cu operatorul prin satelit Dish

Televiziune pe internet: Disney a încheiat un acord cu operatorul prin satelit Dish

Ca orice contract comercial între un grup media şi un difuzor de televiziune prin cablu sau satelit, acordul anunţat de cele două grupuri, luni seară, vizează condiţiile de difuzare ale posturilor deţinute de Disney (ABC, Disney Channel, ESPN) pentru abonaţii serviciului de televiziune cu plată al operatorului Dish.

În paralel, contractul oferă operatorului Dish posibilitatea "de a crea noi servicii în viitor", destinate consumatorilor care au un abonament pentru internet de mare viteză, dar nu şi pentru televiziune, autorizându-l să difuzeze programele posturilor Disney în direct şi în reluare, la cerere, în cadrul unei oferte de televiziune online.

"Pregătim evoluţia sectorului nostru", a comentat Anne Sweeney, manager al posturilor de televiziune din grupul Disney, citată într-un comunicat.

"Este pentru prima dată când un proprietar de conţinuturi acordă operatorilor de cablu şi de satelit drepturile digitale pentru a-şi vinde programele în afara unui abonament de televiziune cu plată", afirmă site-ul de analize economice 247Wallst.com.

Acelaşi site a subliniat că, "pentru a oferi un serviciu de televiziune de tipul (aceluia al site-ului de video online) Netflix oamenilor care preferă să privească la televiziune prin internet decât să-şi pună o antenă de satelit pe acoperiş, Dish ar putea să încerce să încheie acorduri similare cu alţi proprietari de conţinuturi online, precum CBS, 21st Century Fox şi Comcast, care deţine NBC".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici