Templu vechi de 4.000 de ani, descoperit în Peru

Un templu vechi de aproximativ 4.000 de ani, plin cu picturi murale, a fost dezgropat pe coasta nordică a statului Peru, fiind una dintre cele mai rare descoperiri de gen de pe continentul american, informează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Templu vechi de 4.000 de ani, descoperit în Peru

Templu vechi de 4.000 de ani, descoperit în Peru

Templul, situat în mijlocul sitului arheologic Ventarron, include o scară care duce la un altar, a spus arheologul peruvian Walter Alva, coordonator al proiectului.

Templul este situat în valea Lambayeque, lângă vechiul complex Sipan, pe care Alva, director al muzeului Tumbas Reales din Sipan, l-a dezgropat în anii '80. Ventarron a fost construit înaintea complexului Sipan, având o vechime de aproximativ 4.000 de ani, potrivit analizelor cu carbon 14.

"Sunt surprinzătoare metodele de construcţie, designul arhitectural şi existenţa frescelor, care ar putea fi cele mai vechi din America", a spus Alva.

Printre descoperirile de la Sipan, centru administrativ şi religios al culturii Mochica, se numără un mormânt plin cu aur, care a aparţinut unui rege preincaş, ce a trăit în urmă cu aproximativ 1.700 de ani.

Peru este bogat în comori arheologice, printre care se numără Citadela incaşă Machu Picchu din Anzi.

Până la venirea spaniolilor, în anii 1500, incaşii au condus, timp de şapte sute de ani, un imperiu care se întindea din Columbia şi Ecuador, la nord, până la regiunea ocupată în prezent de Peru şi Chile, la sud.

"Descoperirea acestui templu scoate la iveală faptul că regiunea Lambayeque a fost un punct de schimb cultural între coasta pacifică şi restul statului Peru", a indicat Alva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici